75 jaar VLTI

Het VLTI Torhout viert op de opendeurdag op 21 mei feest. Het Vrij Land- en Tuinbouwinstituut bestaat immers 75 jaar.

Een beetje historiek

De school startte in de woelige naoorlogse jaren als ‘Vrije middelbare tuinbouwschool’ met 31 leerlingen in de A3-opleiding tuinbouw. Voordien waren er uit de toenmalige normaalschool een aantal initiatieven ontstaan om een opleiding in landbouw te voorzien. Zij kwamen echter niet van de grond door de oorlog die uitbrak. In de jaren ’60 werd de landbouwafdeling uitgebouwd en in de jaren ’70 kwamen de wetenschappen er bij. De richting paardrijden- en verzorgen is de jongste telg en kwam er bij in de jaren ’90. Ondertussen zijn er vier interesses die in Torhout aan hun trekken komen: landbouw, tuinbouw, wetenschappen en paardrijden en verzorgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *