Selectiedag jonge dieren

Op zondag 17 juni organiseert de Vereniging voor bedreigde neerhofdieren in samenwerking met de Izegemse koekoekclub voor de 8ste keer een jongdierendag. Dit evenement vindt plaats in de voormiddag vanaf 10 uur (9.30 voor diegenen die met dieren komen) in de Torhoutse Kinderboerderij, Ieperse heerweg 5.

Het doel van deze jongdierendag is de jonge dieren van clubleden en sympathisanten te toetsen aan de rasstandaard. Aan de hand van fokadviezen wordt de liefhebbers de mogelijkheid geboden de door hen gefokte rassen te verbeteren.

Met de organisatie van deze fokkersdag wil men de fokkers de mogelijkheid geven hun dieren te vergelijken met die van andere fokkers maar dan zonder de gebruikelijke rompslomp die gepaard gaat met een tentoonstelling.

Praktische afspraken

  • De liefhebber moet zich op voorhand inschrijven bij Rik Snauwaert om het aantal kooien dat hij nodig heeft te reserveren. Contactgegevens: 050 22 04 36, riksnauwaert@yahoo.com
  • De inkorving kan vanaf 9.30 uur. De keuring, in het bijzijn van de liefhebbers begint om 10 uur stipt en duurt tot ergens in de namiddag.

 

  • Dit is zeker voor niet kenners ook de moeite om eens te beleven.

Het evenement wordt volledig gedragen door de beide clubs en is dus helemaal gratis voor de liefhebbers. Iedereen welkom

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *