Bebloemingswedstrijd

Het stadsbestuur wil de stad letterlijk in de bloemetjes zetten. Daarom organiseert Torhout ook in 2018 opnieuw een bebloemingswedstrijd waaraan iedereen gratis kan deelnemen.

Het reglement schrijft voor dat de tuin of de gevel die voor keuring in aanmerking komt goed zichtbaar moet zijn van op de openbare weg.

U kan deelnemen in één van de volgende 6 categorieën:

  • de gevelversiering
  • de voortuin (klein, middelgroot en groot)
  • de hoeveverfraaiing
  • de ecologische voortuin

Met de laatste categorie willen ze mensen belonen die zich inzetten om de natuur mee een duwtje in de rug te geven in hun eigen voortuin. De jury zal voor de tuinen in deze categorie extra aandacht besteden aan de soort beplanting, de verwerking van tuinafval, de aandacht voor bijen en andere nuttige insecten.

Alle tuinen worden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven worden in hun geheel beoordeeld. Hierbij zijn inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.

Er is één enkele keuringsbeurt in het zomerseizoen. De datum ervan wordt niet bekendgemaakt.

Inschrijven kan nog t.e.m. 30 juni 2018 via mailto:onthaal@torhout.beof rechtstreeks aan het onhaal in het Stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B. Elke deelnemer ontvangt een welverdiende prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *