Wereld Batjes van 15 tot en met 17 juni

Met een knipoog naar het WK voetbal kleurt de binnenstad tijdens de Torhoutse Batjes ‘werelds’. Koopjes, proevertjes, amusement en muziek gaan hand in hand tijdens deze ‘Wereld Batjes’. De Oostendestraat wordt omgedoopt tot klein Frankrijk, de Zuidstraat krijgt een Duits tintje, de Markt kleurt Belgisch zwart-geel-rood en de Burg ruikt naar Spanje en Argentinië.

 

Openen doen we op vrijdagavond met Torhout Danst! Trek je dansschoenen aan, kom naar de Markt en maak kennis met verschillende dansstijlen. Geschikt voor jong en oud!

Daarna wordt het twee dagen lang genieten van optredens, speciale acties en leuke koopjes bij de vele deelnemende handelaars. Ook de kinderen zullen zich niet vervelen, want op zaterdagnamiddag is de KetnetBand aan zet op de Markt. Geniet om 15 uur van de meest swingende kidsband van het land. Daar moet je toch ook bij zijn?

Op zondagnamiddag van 14 tot 17 uur verovert de Torhoutse dansschool Culture Dance het podium met een swingende reeks optredens.

Om 18 uur krijgen we vervolgens te horen wie de winnaars zijn van de spaaractie in samenwerking met de lokale handelaars. De hoofdprijzen dit jaar zijn twee elektrische fietsen en tal van waardevolle Torhoutbonnen.

Naast ontelbare verkoopstanden, Batjeskermis en straatanimatie, staat er nog meer op het programma! Voor de durvers is er op zaterdag en zondag opnieuw de deathride uit de kerktoren,

JCI Houtland installeert in de Aartrijkestraat de tweede editie van hun beachbar JC Island en de binnenkoer van Huis Bekaert ontvangt een catchtornooi. Verschillende worstelaars brengen de catch terug naar de braderie, een fenomeen dat vroeger wel vaker te zien was op braderieweekends in West-Vlaanderen. Torhoutenaar Kurt Clauw (ookwel Black Cobra) is niet alleen deelnemer maar ook trotse organisator van dit spectaculaire showspel. En ook een schepen zou de mat opgaan…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *