Nacht van West-Vlaanderen: lopen

Op vrijdag 22 juni vindt de 39ste Nacht van West-Vlaanderen plaats. Wij geven hier alle info over de wedstrijden mee. We starten met het lopen. Wedstrijddirecteur André Migneau geeft een overzicht van parcours en vernieuwingen…

“Alle starts worden dit jaar dus op en rond de atletiekpiste gegeven, zowel het lopen als het wandelen. Net zoals vorig jaar trekken we met alle lopers en wandelaars, vanaf de Industrielaan en de Bruggestraat via de Vestingstraat door de ’s Gravewinkelstraat naar de Oostendestraat om zo op de Markt te komen. En vanaf de markt nemen we opnieuw de Hofstraat, Boeiaardstraat. Hier gaan we dan voor het eerst via de Elisabethlaan naar de Tinneburgstraat. We lopen dus NIET meer door de Lichterveldestraat.”

“Om het voor de technische diensten en de politie mogelijk te maken dit veilig te regelen en om het ook eenvoudig te houden voor ons talrijk publiek, houden we deze aanloop voor alle wedstrijden identiek. Ook voor het wandelen! En ook voor de 2 lokale lussen voor de marathon. Als we zo verder doen is er over enkele jaren misschien zelfs geen politiereglement meer nodig….”

“Die 2 aanpassingen in het parcours (bij de start en de Elisabethlaan) zijn er vooral gekomen om de geschikte afstand te bekomen, in eerste instantie voor de marathon en de halve marathon, maar uiteraard ook voor de 5 en de 10km.”

“De moeilijkheid bestond er nu vooral in om de starts van de 10km, de marathon en de halve marathon op exact dezelfde plaats te kunnen krijgen. Plus de aankomst van de 10km. En deze komt dus net voor de tribune op het sportstadion. Ook de 5km start op de piste, maar zoals de vorige jaren blijft dit een Start To Run, dus geen competitie, wel een loop voor recreanten en zonder klassement. De aankomst voorzien we echter wel in de Industrielaan.”

“De halve marathon loopt dus opnieuw richting Veldegem. We kregen vorig jaar bijzonder veel lof over het vernieuwd parcours, we zouden het dus zo houden, hadden we gedacht. Maar door de aanpassingen bij de start en door wegenwerken hebben we toch een paar kleine wijzigingen moeten doen in Veldegem. We passeren er nu ook langs het marktplein. Op de hoek van de Krombekestraat/ Rembertlaan / Steenovenstraat komen de lopers zelfs heen en terug, het zal daar dus bijzonder druk zijn. Maar het blijft een heel mooi vlotlopend parcours waar je kan genieten van een mooie omgeving op een snelle omloop. En met een schitterende aankomst in een feestvierend centrum.”

“Na deze halve marathon moeten de marathonlopers nog een eindje verder. Vorig jaar hadden we een lokale lus gevonden van 7,033km die ze driemaal moesten lopen. Er waren hier geen klachten over maar ik vond zelf dat het toch wat druk was wanneer de snellere marathonlopers de tragere lopers van de halve marathon voorbij moesten. We hebben dit jaar nu een lokale lus van 10,549mtr. Via de Tuinstraat, Koolskampstraat en Kwaplasstraat lopen we opnieuw naar de Kersouwkenstraat en via de Bosdreef opnieuw richting Ernest Claeslaan en Brildam naar de markt. De marathonlopers zullen dus viermaal op de markt passeren, nl na de start, na de halve marathon en tweemaal voor de lokale lus. Voor de supporters zal het bijgevolg heel gemakkelijk zijn om hun atleet aan te moedigen. Het is de enige marathon in België waar je zoveel doortochten door het centrum hebt. Tijdens elke lokale ronde kunnen de supporters hun loper zelfs tweemaal zien passeren, ofwel in het centrum thv de Papebrugstraat en de Boeiaardstraat ofwel thv de Schavelarestraat. De bewoners langs deze straten zullen dus gedurende 5u continu lopers zien passeren. Haal de bbq uit, uw beste aperitiefglazen en nodig familie, vrienden en buren uit en maak er een gezellig feest van!”

Vrijdag 22 juni:

19 uur: start 5 km start-to-run

 20 uur: start halve marathon en marathon

 20.15 uur: start 10 km Tom Compernolle

Bij de parcours staan alle wijzigingen tegenover 2017 in vetjes!

5 km Start To Run

Start om 19 uur (verkeersvrij vanaf 18.30 uur )

Sportstadion-Industrielaan – Bruggestraat – Vestingstraat –rond punt – ’s Gravewinkelstraat- Oostendestraat- Zwanestraat – Markt – Hofstraat- Conscienceplein- Boeiaardstraat- Bassinstraat- Elisabethlaan – Tinneburgstraat – Ruddervoordestraat – Groenhovestraat – Donaustraat – E. Claeslaan – H. Verriestlaan – Sint-Jozefstraat – Bruggestraat – Industrielaan.

 

10 km Tom Compernolle

Start om 20.15 uur

Sportstadion – Industrielaan – Bruggestraat – Vestingstraat – rond punt – ’s Gravewinkelstraat – Oostendestraat – Zwanestraat – Markt – Hofstraat – Conscienceplein – Boeiaardstraat – Bassinstraat – Elisabethlaan – Tinneburgstraat – Ruddervoordestraat – Kersouwkensstraat – Bosdreef – Torendreef – Regenbeekweg – Ventweg Zuid – Keibergstraat – Sint-Jozefstraat – Industrielaan – Sportstadion.

Marathon en halve marathon:

Start om 20 uur Parcours afgesloten van 19 tot 1.30 uur

Geen verkeer vanuit Ruddervoorde en Veldegem

1° ronde: is de startronde marathon

en tevens het volledig parcours van de halve marathon!

Torhout
Sportstadion – Industrielaan – Bruggestraat – Vestingstraat – rond punt – ’s Gravewinkelstraat – Oostendestraat – Zwanestraat – Markt – Hofstraat – Conscienceplein – Boeiaardstraat – Bassinstraat – Elisabethlaan – Tinneburgstraat – Ruddervoordestraat – Groenhovestraat – Ruitjesbosstraat tot onder viaduct ventweg – Ventweg Noord – carpoolparking rond punt Keiberg – Keibergstraat – Rozeveldstraat

Veldegem/Zedelgem

Rembertstraat – Boudewijn Hapkenstraat – Krombekestraat – Rembertstraat – Koning Albertstraat – Koningin Astridstraat – Halfuurdreef Steenovenstraat – Rembertstraat

Torhout

Cijnsdreef – Herderinnedreef – Korenbloemstraat – Ruitjesbosstraat – onder viaduct- Groenhovestraat – Donaustraat – E. Claeslaan – Brildam – onder viaduct spoorweg – Papebrugstraat – Beerstraat – Zwanestraat – Aankomst Markt voor de halve marathon

2 lokale lussen: enkel voor marathon!

Torhout: Markt – Hofstraat – Boeiaardstraat – Basinstraat – Elisabethlaan – Tinnenburgstraat – Tuinstraat – Bollestraat- Hennestraat – Koolskampstraat – Dweersstraat – Parkstraat – Rozenstraat – Parkstraat – Kwaplasstraat – Ruddervoordestraat – Kersouwkensstraat – Bosdreef – Groenhovestraat – Donaustraat – E. Claeslaan – Brildam – onder viaduct spoorweg- Papebrugstraat – Beerstraat – Zwanestraat – Aankomst Markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *