13- en 14-jarigen van Torhout KM naar Amerika

Niet alleen de Rode Duivels hebben dezer dagen de internationale voetbalmicrobe te pakken. Terwijl de duivels oostwaarts trekken voor hun internationale zegetocht, maken ook de 13- en 14-jarige spelers van KM Torhout zich klaar voor hun avontuur. Zij trekken westwaarts naar Amerika, waar zij als eerste Belgische team ooit zullen deelnemen aan de USA Cup in Blaine, Minnesota. Een tornooi waar jaarlijks 16.000 spelers uit meer dan 20 landen op liefst 54 velden tegelijk strijden voor de ultieme bekerwinst…

Hun tornooi neemt een start op het moment dat onze duivels hopelijk de halve finale spelen en eindigt een weekje later… Ze zullen er niet verblijven in een modieus oefencomplex maar wel op de typische studentkamers van de Universiteit van Minnesota die gekend zijn van vele tienerfilms.. in de schaduw van poplegende Prince…

Dit is niet alleen een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de voetbalploeg, ook de totstandkoming hiervan is een vermeldenswaardig verhaal. Het startte bij een KM Torhoutspeler die met zijn familie 3 jaar naar Amerika moest verhuizen en daar gestaag verder werkte aan zijn voetbalpassie. Een deelname aan dit grootste Amerikaanse tornooi maakte daar deel van uit. Bij de terugkeer naar Belgie, nu twee jaar geleden, bleef de passie voor het tornooi laaiend en toen de tornooidirectie via de speler officieel KM Torhout uitnodigde tot deelname aan het tornooi, kon de droom beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *