Zonnepanelen op Campus Zuid Sint-Rembert

 

De dienst communicatie van de Sint-Rembertscholengroep maakt melding van een investering in zonnepanelen.

Zonnepanelen op campus zuid

“Om nog een groter beroep te kunnen doen op de zon startten we vorige maand met het plaatsen van zonnepanelen op campus zuid (Sint-Vincentiusinstituut en Vrij Land- en Tuinbouwinstituut). In totaal komen er daar 356 zonnepanelen op de daken. Op de conciërgewoning komen er nog eens 12.”

“Wist je dat 95,69% van de elektriciteit die wij gebruiken in het laagspanningsgebruik van onze periferiescholen (Lichtervelde, Handzame-Edewalle, Aartrijke, Zedelgem) van de zon komt? Dat is 133 571 kWh. En dat 17,58% of 147 854 kWh van de totale hoeveelheid elektriciteit die wij gebruiken op onze centrumcampus noord zonne-energie is?”

Straks volledig groen?

“Het is misschien een verre droom, maar wie weet kunnen we ooit wel volledig onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet? Onderwijs bieden op een volstrekt groene manier, kan dat? We kunnen straks in elk geval rekenen op onze eigen studenten. In onze gloednieuwe richting Se-n-Se Duaal Technicus Hernieuwbare energie van twee semesters (één schooljaar) maken leerlingen volgend schooljaar kennis met energiezuinige technieken waarbij ze ondergedompeld worden in de praktijk (ontwerpen, installeren en in bedrijf stellen) van zonnethermie, warmtepompen, fotovoltaïsche systemen … Een compleet nieuwe, eigentijdse opleiding dus.”

Nog meer duaal leren

“Daarnaast starten we in SiVi (Technisch Instituut Sint-Vincentius) en VTI (Vrij Technisch Instituut) volgend jaar ook nog met drie andere nieuwe richtingen duaal leren: derde graad BSO duaal Logistiek, derde graad BSO duaal Onderhoudsmechanica Auto en derde graad BSO Elektrische installaties.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *