De hele dag paarden

Op zaterdag 30 juni vindt de 42ste Paardenmarkt plaats. Torhout een hele dag in het teken van het paard.

Naast de markt voor zowel paarden als paardgerelateerde producten, geniet je er van randanimatie voor jong als oud en een totaalspektakel in de tijdelijke piste op de Markt. Om 13.45 uur staat het Belgisch trekpaard speciaal voor de kinderen in de piste.

Dit jaar staat het Belgisch trekpaard centraal op de Torhoutse Paardenmarkt. Eerder dit jaar riep minister Sven Gatz het Belgisch Trekpaard uit tot nationaal erfgoed. Leer de unieke rol van dit paardenras in de landbouw kennen tijdens de doortocht van een lange colonne trekpaarden met historische landbouwwerktuigen. Het plant-, onderhoud- en oogstseizoen komt volledig aan bod. Van ploeg en eg tot schoffel en oogst. De stoet passeert over de Markt omstreeks 17 uur en doet rond 18 uur de gelegenheidspiste op de markt aan.

Ontdek ook de vele andere paardenrassen tijdens de 15 prijskampen, te bezichtigen doorheen het stadscentrum. Vergaap je aan de shownummers en de koetsendoortocht van de Belgian Driving Association. En geef je ogen de kost bij de prachtige slotshow met paard, dans én vuur met als klap op de vuurpijl de verkiezing van de Peerdenkoningin 2018 (15.30 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *