Groen gaat vol voor Torhout

Groen Torhout pakt in oktober ook uit met een volle lijst. Woordvoerster Sien Lagae beklemtoont dat ze een erg diverse lijst hebben met zowel jonge als wat meer ervaren kandidaten. Zowat alle wijken zijn vertegenwoordigd.

 

 (Afwezig op de foto Laura de Pré en Karen Peel).

Speerpunten

“Groen maakt gelukkig. Zijn de mensen in Torhout dan ongelukkig? Nee, maar het kan op vele vlakken anders. Groen Torhout gaat vol voor Torhout en trekt de kaart van een eerlijker, menselijker en gezonder Torhout.”

“Eerlijker, door het kiezen voor een oprechte participatie en transparant beleid. Burgers willen echt betrokken worden bij het beleid, en dat van in het begin. Transparante informatie geven over dossiers is de basis, echte inspraak het logische vervolg. Mensen samen iets laten doen is één van de krachtigste vormen van participatie. Via het invoeren van wijkbudgetten wil Groen Torhout lokale burgerinitiatieven een kans geven en ondersteunen. Daarenboven moet het lokaal bestuur toegankelijker zijn, onder meer door de openingsuren van de stadsdiensten aan te passen.”

“Menselijker, door te kiezen voor een sociaal beleid die de problemen voor is, door ze zelf actief op te sporen. De focus ligt op het stimuleren van zorgen voor elkaar. Torhout hinkt op dat vlak echt achterop en is een van de enige gemeenten in de omgeving zonder dienstencentrum. Eenzame mensen moeten de kans krijgen ervaringen op te doen, mensen te ontmoeten. Groen Torhout wil werk maken van een ontmoetingscentrum, waar iedereen terecht kan voor bijvoorbeeld een betaalbare maaltijd of een kop koffie, een cursus of nieuwe hobby, informatie over sociale rechten, enzovoort. Dit binnen een professioneel kader, gesteund door een goed uitgebouwde vrijwilligerswerking, want Torhout beschikt over heel wat gemotiveerde ‘doeners’ die graag hun handen uit de mouwen willen steken! Lokalen van dit ontmoetingscentrum zouden tegen een democratische prijs gehuurd kunnen worden door de Torhoutse verenigingen, die met een enorm tekort aan lokalen kampen.”

“Gezonder, door radicaal te durven kiezen voor het uitbouwen van het STOP-principe (stappers, trappers, openbaar vervoer, personenauto). ‘Torhout fietsstad’ blijkt nog te vaak een lege slogan. De geplande stadskernvernieuwing is de kans bij uitstek om een gezonde en veilige stadsomgeving te creëren met kwalitatieve randparkings voor de auto’s en met een autoluwe stadskern, waarin veiliger gewandeld en gefietst kan worden. Een stadskern waar het gezellig vertoeven is, biedt bovendien broodnodige groeikansen aan de lokale economie. Ook voor mensen die minder mobiel zijn, zoals ouderen en personen met een beperking, moet de stad toegankelijker worden. Eén van de belangrijkste punten die Groen Torhout wil verwezenlijken is het zorgen voor veilige en gezonde schoolomgevingen, door het invoeren van een aantal schoolstraten: straten waar bij de begin- en einduren van de school geen gemotoriseerd verkeer is toegelaten. Nu staan in de schoolomgevingen vaak eindeloos veel auto’s dubbel geparkeerd, met een draaiende motor: dit is zeer onveilig en zeer ongezond voor onze kinderen!”

Lijst kandidaten gemeenteraadsverkiezingen oktober 2018 Groen Torhout

 1. Bertrand Vander Donckt – 38 jaar- Leraar
 2. Sien Lagae – 30 jaar- Klinische psychologe
 3. Bavo Parmentier – 19 jaar – Student Sociaal werk
 4. Kevin Devos – 34 jaar – Bediende
 5. Marijke Snauwaert – 55 jaar – Fulltime mama en assistente van Elie, zoon met autisme
 6. Hanne Ryheul – 28 jaar – Dagbestedingbegeleidster
 7. Maxim Perseyn – 43 jaar – Bouwkundig tekenaar
 8. Karen Peel – 20 jaar – Studente rechten
 9. Guy Brinckman – 51 jaar – Opvoeder – Woonbegeleider
 10. Caitlin Martelé – 29 jaar – Sociaal werker
 11. Wim Dereuddre – 37 jaar- Research and Development software engineer
 12. Emilie Slabbinck – 29 jaar – Preventieadviseur
 13. Johan Lagae – 59 jaar – Leerkracht
 14. Leen Vervisch – 56 jaar – Opvoedster
 15. Wouter Ocket – 24 jaar – Student LO en bewegingswetenschappen
 16. Laura De Pré – 22 jaar – Studente pedagogiek
 17. Matthijs Hoessen – 32 jaar – Sociaal werker
 18. Julie Beirens – 24 jaar – Studente
 19. Joke Damman – 33 jaar – Psychologe/ seksuologe
 20. Tine Hansebout – 59 jaar – Thuis
 21. Jonathan Jonckheere – 29 jaar – Technieker
 22. Sara Willaert – 28 jaar – Leerkracht
 23. Tim Vangheluwe – 17 jaar (wordt 18 in september) – Student
 24. Riet Marcus – 61 jaar – Bruggepensioneerde
 25. Sander Claeys – 29 jaar – Tuinbouwarbeider
 26. Leen Denoulet -68 jaar – Gepensioneerde
 27. Ruben Vangheluwe – 38 jaar – Leraar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *