Ka-dans van 11 tot 15 augustus

Haal de wereld in huis en word wereldburger in Torhout! Wereldfestival Dans en Muziek KA-dans 2018.

Van 11 tot en met 15 augustus vindt in Torhout en Wijnendale het KA-dansfestival plaats. Het festival dat in 1973 van start ging onder impuls van Chiro Jomada en lange tijd gekend was onder de naam Kasteelfeesten, gaat een nieuw leven tegemoet onder de hoede van Werkgroep KA-dans. Gedurende 5 dagen is het genieten geblazen van talrijke activiteiten. De groepen die het festival tijdens deze editie opluisteren komen uit Colombia, Ecuador, India, Macedonië en Polen.

Van kleurrijke streetparade, over boombal en festival met cultuurmarktje en streetfood…

Een eerste eyecatcher is de streetparade die plaats vindt op zaterdag 11 augustus in Torhout, in samenwerking met vtbKultuur Torhout. Vanaf 13.45 uur is het verzamelen geblazen in de Stationsstraat. Sluit gerust aan bij de streetparade, en dans mee in de kleurrijke internationale mensenmassa. Aangekomen op de Markt brengen de buitenlandse groepen elk een dansje, waarna zij officieel ontvangen worden door de burgemeester.

De eerste festivaldag sluit men af in de tent in Wijnendale met live muziek en feest: ambiance verzekerd, en dit alles gratis.

Op zondag 12 augustus verzorgen de groepen om 10 uur een oecumenische dienst in de kerk van Wijnendale. Het festival zelf start om 15 uur in de feesttent aan de kerk van Wijnendale, waar 6 groepen het beste van zichzelf zullen geven. Daarnaast is er op de weide een cultuurmarktje, kinderanimatie en tentjes met streetfood, waar je je te goed kan doen aan lekkere hapjes uit de wereldkeuken. Vanaf 20 uur  kan je zelf je beste dansbeentje voorzetten tijdens het boombal : proef van de buitenlandse dansen , die aangeleerd worden door onze gasten.

… tot galavoorstelling en seniorennamiddag.

Op maandag 13 augustus is er om 20 uur in samenwerking met vtbKultuur Torhout een galavoorstelling in de Brouckère in Torhout. Geniet in alle rust en van dichtbij van de optredens in een comfortabel kader.

De seniorenvoorstelling vindt plaats op dinsdag 14 augustus om 14 uur in de feesttent in Wijnendale; bij een potje koffie en gebak kan de derde leeftijd genieten van de kleurrijke optredens.

Het afscheidsfeest met BBQ voor de gastgezinnen en hun logees vindt plaats op 15 augustus in de feesttent in Wijnendale.

Gastgezin worden?

Wil je dit alles van op de eerste rij beleven, en heb je nog wat plaats in huis? Word dan gastgezin, een verrijkende en toffe ervaring. Voor de 160, overwegend jonge, dansers en muzikanten zoekt men nog onderdak. Laat hen proeven van de West-Vlaamse gastvrijheid, en beleef een leuke week vakantie in eigen huis met boeiende gasten.

Meer info en tickets? http://www.ka-dans.de/ of kadans.festival@gmail.com ,of bel 0486/23 14 55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *