vtbKultuur Torhout en Ka-dans festival

Net opgestart, maar ze vliegen er al in… enthousiasme troef bij de dames van vtbKultuur Torhout, Woodland Vibes! Met vtbKultuur Torhout, Woodland Vibes willen Raphaelita Irving, Tanya Meeuws en Tine Vandenaweele het culturele landschap in Torhout net iets swingender maken. Je kan het al merken aan hun naam!

Dat er schwung in hun werking zal zitten, is zeker. Alle drie zijn ze gepassioneerd door dans, muziek en Jamaica. Dat weerspiegelt zich ook in hun eerste activiteiten. Zo organiseren ze tijdens het KA-dans Wereldfestival enkele activiteiten en staan er in het najaar onder andere een rum tasting en Jamaicaanse kookcursus op het programma.

KA-dans Wereldfestival (11-15 augustus)

Het was onder impuls van Tine Vandenaweele dat een nieuw organisatiecomité haar schouders onder Ka-dans zette, met een prachtig programma voor dit weekend tot gevolg. Tine’s nieuwe vtbKultuurcollega’s Raphaelita Irving en Tanya Meeuws namen haar enthousiasme over en werken ook mee aan het festival.

En zo bieden vtbKultuur Torhout, Woodland Vibes en vzw Kasteelfeesten, werkgroep KA-dans samen volgende activiteiten aan tijdens het festival: Streetparade op zaterdag om 14 uur – Stationsstraat
De vtbKultuurdames voeren de streetparade aan en het zijn Tanya en Raphaelita die de meer dan 150 dansers en iedereen die wil aansluiten, éénzelfde dansje aanleren. Ze zijn sowieso gebeten door de dansmicrobe en niet aan hun proefstuk toe. Zo werkte Raphi al een choreografie uit met de bekende choreografe Isabelle Beernaert (So You Think…), gaf ze dansles ‘Dancehall’ in een Roeselaarse dansschool, was ze initiatiefneemster van de Dancehall Queen-contest, presenteerde ze Reggae Geel, was ze te gast bij Villa Vanthilt…. Ook Tanya is een ervaren danseres en gaf dansworkshops, vb. op Benenwerk in Brugge.

Vanaf 13.45 uur is het verzamelen geblazen in de Stationsstraat. Iedereen mag aansluiten bij de streetparade, en komen meedansen in de kleurrijke internationale mensenmassa (deelname gratis). Aangekomen op de Markt brengen de buitenlandse groepen elk een dansje, waarna zij officieel ontvangen worden door de burgemeester.

Festival – cultuurmarktje op zondag vanaf 15 uur – feesttent Wijnendale
Op zondag is vtbKultuur Woodland Vibes vanaf 15 uur te vinden op het cultuurmarktje van het Internationaal Dans- en Muziekfestival KA-dans in de feesttent in Wijnendale. Kom kennismaken op hun infostandje.

Galavoorstelling op maandag om 20 uur in CC De Brouckere

Op maandag kan je de groepen nog even in een andere omgeving aan het werk zien. Tickets: volwassenen €10| 12-18 jaar €5 | < 12 jaar: gratis via www.ka-dans.be/blank-3. Meer info: 0486/23 14 55

 

Meer info over het festival dat plaats vindt van 11 tot 15 augustus: https://www.ka-dans.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *