29ste Plattelandsdag in Kinderboerderij

Op zondag 9 september kun je terug terecht op de Torhoutse Kinderboerderij d’Oude Smelterij voor de 29ste Plattelandsdag.

De Plattelandsdag is een dag voor het hele gezin waarbij jong en oud hun gading vinden. Naar jaarlijkse gewoonte zijn er tal van activiteiten en demonstraties.

Wat is er te doen?

Er is een tentoonstelling kleinvee, je kan de landbouwvoertuigen bewonderen, en de hoefsmid aan het werk zien. Er zijn volksspelen en een springkasteel, ponyritten, een tekenwedstrijd, een dierenknuffelhoek, reuze-gezelschapsspelen en verschillende demonstraties ganzendrijven.

Ook de stagiaire komt met haar dwerggeiten. Weet je dat een meer dan 30 trukjes kent? Ondertussen kan je ook de mooiste plekjes van het domein ontdekken: de bijenhal, serre en speeltuin en natuurlijk maak je kennis met alle boerderijdieren.

Provinciale prijskamp Belgisch trekpaard

Ook dit jaar zijn de zware trekpaarden van de partij. Ze kampen voor de titel van provinciaal kampioen. Dit provinciaal kampioenschap gaat door op de grote weiden aan de rechterkant van het domein, achter de loods. Speciaal voor de kinderen brengen ze ook het vliegend tapijt mee: een zwaar trekpaard trekt een tapijt voort waarop de kinderen kunnen plaats nemen. Een activiteit voor durvers. Dit jaar is er ook de wedstrijd: ‘aangespannen en bereden’. Dit moet je gezien hebben!

 Spijs en drank

Op Plattelandsdag draait de cafetaria op volle toeren. Zij zorgen voor een ruim aanbod aan frisdranken, streekbieren, wijnen, koffie, verse pannenkoeken of ijsjes. Op het terras kan je genieten van het optreden van By Far.

Voor 1 euro neem je deel aan de activiteiten

De toegang is gratis. Je betaalt slechts 1 euro voor een activiteitenkaart voor de kids. Doen ze mee aan 5 activiteiten dan krijgen ze een lekkere verrassing.

Parking

Alle activiteiten gaan door in de buurt van de kinderboerderij. Er is weinig parkeergelegenheid in de buurt, kom bij voorkeur met de fiets, er is een ruime fietsenparking.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *