Beeld van een vrouw

Nog tot eind oktober loopt in de bibliotheek de tentoonstelling ‘Beeld van een vrouw’ van Heidi Deschynck. “Ik heb in maart dit jaar mijn eerste dichtbundel uitgegeven via uitgeverij Boekscout (uit Nederland). Ik heb van een groot aantal gedichten beeldende kunstwerken gemaakt die ik  tentoonstel in de bibliotheek in Torhout”, verduidelijkt Heidi. De opening van de tentoonstelling en de boekvoorstelling vond plaats op zaterdag 29 september

Heidi geeft zelf meer uitleg: “Ik ben Heidi Deschynck, 37 jaar, alleenstaande mama van een dochter van 13 (Malisha). Ik ben afkomstig uit Koekelare en woon al een achttal jaar in Torhout. Ik heb gestudeerd voor kleuterleidster, maar werk ondertussen al 13 jaar in kinderopvang Kornuit in Torhout.”
Schilderen
“De juf in het eerste leerjaar zei al dat ik goed kon tekenen. Ik ben daarna nog in het middelbaar en later ook een paar jaar in avondschool naar de kunstacademie in Oostende geweest voor tekenen en schilderkunst. Ik volgde ook een half jaar naaktmodel schilderen in de Brouckère bij Frans Vanryckeghem. Kort daarna, ik denk in 2010,  schilderde ik het portret dat op de cover en affiche staat.”

Schrijven
Het schrijven is begonnen op mijn twaalf jaar toen een tante een dagboekje cadeau gaf. Ondertussen schreef ik al honderden dagboeken vol denk ik. De bundel is ontstaan nadat ik in 2009 de afscheidsdienst van een leeftijdsgenoot bijwoonde en me plots afvroeg wat de mensen over mij zouden zeggen, mocht ik er niet meer zijn. Ik wou meer betekend hebben in mijn leven voor ik stierf en vanuit dat verlangen verbrak ik mijn relatie en startte een jarenlange zoektocht naar mezelf, mijn levensdoel en ‘de ware liefde’. Ik kampte toen met heftige emoties die eruit kwamen als gedichten. Eind 2017 kreeg ik plots het gevoel dat de bundel af was en mijn zoektocht afgerond. Ik voelde me ook klaar om met die gevoelens naar buiten te komen en ging op zoek naar een uitgever. In maart 2018 kwam het boek uit.”
“Ik maakte van bijna 30 gedichten een beeldend kunstwerk, vertrekkend vanuit het gevoel erbij, in de hoop poëzie toegankelijker te maken voor een breder publiek.  De tentoonstelling is nog tot eind oktober te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib.”
“Een boek kost 14,99 euro en is te bestellen via mij (heidi.deschynck@hotmail.com), via uitgeverij Boekscout, in de Standaard boekhandel in Torhout en op bol.com
“Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018 doe ik ook opnieuw mee aan Buren bij Kunstenaars met poëzie en handlettering,” (info op www.burenbijkunstenaars.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *