Stiltepark De Warande

De begraafplaats De Warande werd gerenoveerd en omgevormd tot het Stiltepark De Warande. Begraafplaatsen evolueren naar parkbegraafplaatsen waar mensen niet enkel meer komen om hun dierbaren te bezoeken. Het worden bezinningsplaatsen waar rust, sereniteit en natuur de hoofdrol spelen.

 

De voorbije maanden is er heel hard gewerkt op de begraafplaats.

De columbariumzone werd aangepakt en staat nu straalsgewijs in verbinding met de aula. De nieuwe strooiweide werd uitgebreid richting Groene 62 waardoor ze nu nog meer omzoomd is door de statige bomen, symbolen van ons leven. Her en der werden rustige zithoekjes gecreëerd.

Een sterretje aan de hemel, ouders moeten soms afscheid nemen van hun ongeboren kindje. Met de sterretjesweide omgeven door witte rozen en grassen die met hun aren mee wiegen op de golven van de wind werd hen een eigen plekje gegeven op het stiltepark.

Het stiltepark werd uitgebreid met een natuurbegraafplaats. Het is een begraafplek die op een natuurlijke manier zal worden beheerd. Bomen, struiken, grassen en bloemen zullen hier de graven omarmen. Kiezen voor deze rustplaats wil zeggen, kiezen voor crematie en begraven worden in een biologisch afbreekbare urne. Een veldsteen kan het graf in deze groene omgeving sieren.

De ontwerper van dit stiltepark is  landschaps- en tuinarchitect, de heer Ronny Boydens. De aanpassingswerken aan de columbariumzone, de strooiweide, de paden en de zithoekjes werden uitgevoerd door de firma Vandeputte. De firma Castelein bouwde de nieuwe berging en legde de vijver aan die de natuurbegraafplaats omarmt.

De aanplantingen en technische bijstand gebeurde door medewerkers van het team Groen, het team Facility en het team Wegen.

Anna Crevits en haar zoon, Benjamin Decloedt, zorgden voor de woorden en klanken tijdens de inhuldiging. De keramieken zitkeien zijn van de hand van atelier Vierkant. De Lettermakerij, Stéphanie Busard, kapte de tekst van Anna Crevits in de grote, grijze zitkei die als kunstwerk zijn plaats vond op het terras aan de natuurbegraafplaats.

Zie meer:

IMG_4506.jpg
IMG_4507.jpg
IMG_4513.jpg
IMG_4515.jpg
IMG_4516.jpg
IMG_4517.jpg
IMG_4503.jpg
IMG_4504.jpg
IMG_4506.jpg
IMG_4507.jpg
IMG_4513.jpg
IMG_4515.jpg

(c) Apriotief bvba

One thought on “Stiltepark De Warande”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *