Nieuw: Studiebegeleiding Haegeman

Je kan vanaf 8 oktober terecht met al je studievragen en –problemen in de Hofstraat  16 bij Studiebegeleiding Haegeman voor bijlessen en algemene studiebegeleiding. Loopt leren en studeren niet zo vlot als je zou willen? Lijkt een bepaald vak echt niet te lukken? Dan kan extra ondersteuning of professionele studiebegeleiding een uitkomst bieden. Bij Studiebegeleiding Haegeman kan je terecht voor zowel vakspecifieke hulp als gestructureerde begeleiding bij het studeren. Dit kan zowel voor het lager, secundair als hoger onderwijs en voor de examencommissie. Op zaterdag 6 oktober vindt een opendeurdag plaats van 10 tot 17 uur.

Wil je graag een afspraak, bel naar 0476 61 95 01 of surf naar http://www.studiebegeleiding-haegeman.be/

Hans Haegeman startte meer dan 20 jaar geleden met het begeleiden van studenten in Gent. Intussen is de vaste kern medewerkers uitgebreid met Sigrid Cousserier en Leen Vansintjan. Het zijn stuk voor stuk mensen die jarenlange ervaring in het onderwijs combineren met een doorgedreven vakkennis. Zij worden bijgestaan door een professioneel team van vakleerkrachten. Studiebegeleiding Haegeman beperkt zich dus niet tot de traditionele ‘bijlessen’, maar gaat breder en dieper.

Waarom een studiebegeleidingsbureau in Torhout starten?

In Torhout zijn er heel wat scholen en dus zijn er ook wel leerlingen met problemen.  Het is voor de school niet altijd evident om voor elk probleem een oplossing aan te bieden: er zitten veel leerlingen samen in één klas, leerplannen en eindtermen moeten gerealiseerd worden,…

 

Gelukkig stellen we vast dat er vaak maar weinig nodig is om studieresultaten te verbeteren. Dit kan gaan van nota’s ordenen, een deel van de leerstof opnieuw uitleggen, een kleine herhaling van het vorige jaar, maar ook en vooral structuur en regelmaat bijbrengen. Samen met een efficiënte studiemethode kunnen al heel wat problemen opgelost worden. Ben je soms onzeker of je methode wel degelijk werkt? Samen bekijken we dit en pakken we eventuele problemen aan.

Torhout heeft momenteel geen studiebegeleidingsbureau. Wij willen met Studiebegeleiding Haegeman hieraan tegemoet komen. Samen met onze professionele studiebegeleiders en coaches willen we elke leerling de kans te geven te slagen in zijn of haar persoonlijk studietraject.

Hoe verloopt een eerste contact?

Wij maken een afspraak met de student, eventueel vergezeld van de ouders, voor een intakegesprek. In de loop van het gesprek proberen we inzicht te krijgen in de studiehouding, de studiemethode en de specifieke studieproblemen. Op basis daarvan stellen we samen een begeleidingsplan op. Dit kan gaan van een intensieve vakbegeleiding tot het ondervragen van de leerstof om te controleren of de student deze begrijpt en beheerst.

Tijdens de begeleiding blijven we natuurlijk voortdurend zoeken waar de problemen zich situeren en sturen we onmiddellijk bij waar nodig.

Dankzij onze persoonlijke aanpak en de mogelijkheid om begeleid te worden door verschillende studiebegeleiders en coaches, elk met hun eigen professionele bagage, kunnen we een allround efficiënte leerlingenbegeleiding op maat aanbieden. Kant-en-klare oplossingen bestaan immers niet.

Wij werken zowel met leerlingen uit het lager en secundair onderwijs als met studenten uit het hoger onderwijs. Iedereen kan bij ons terecht voor een integrale begeleiding. Meer info vind je op www.studiebegeleiding-haegeman.be

 

 

 

 

One thought on “Nieuw: Studiebegeleiding Haegeman”

 1. zit met een probleem hopelijk kunnen jullie ons helpen
  mijn zoon geeft altijd in het speciaal onderwijs gezeten geeft een leerpobleem
  is nu 21 jaar en geeft al enkele malen geprobeerd om zijn theoretisch rijexamen af te leggen
  is nog altijd niet geslaagd
  ben in het bezit van attest van zijn leerprobleem
  mijn vraag naar jullie toe kunnen jullie hem daar in helpen en eventueel z als er een mogelijkheid is
  om zijn examen theorie mondeling te kunnen afleggen
  daar het probleem van onze zoon vooral bij het lezen zit
  alles met pc gaat te vlug voor hem
  geeft ook al geprobeerd met de vdab maar moest eerst een instapexamen doen
  daar is hij ook niet in geslaagd
  zijn ten einde raad
  ook naar werk toe zitten we blok daar de meeste vacatures
  vragen naar rijbewijs
  dank alvast om mijn mail te lezen en hopelijk kunnen jullie ons helpen of zeggen waar we naartoe kunnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *