Draai niet rond de pot

Oxfam-Wereldwinkels pakt uit met een opmerkelijke actie. Op zaterdag 13 oktober, de afsluiter van de Week van de Fair Trade die gepast de naam Wereldwinkeldag draagt, kan je in de Oxfam-Wereldwinkel van Torhout (Hofstraat 9) een lege chocopot van gelijk welk merk ruilen voor een Oxfamexemplaar. Onder de slogan draai niet rond de pot vragen de wereldwinkels aan bedrijven en politici om meer aandacht te hebben voor de problemen in de cacaosector.

“Ontbossing, kinderarbeid, extreme armoede … kunnen we nog trots zijn op onze ‘Belgische chocolade? Achter ’s lands favoriete lekkernij gaat een donkere waarheid schuil. En de grote bedrijven en overheden doen niet genoeg om die aan te pakken. Mensenrechten beschermen is hun plicht, het zou geen keuze mogen zijn. En dat willen we net aan onze bestaande en nieuwe klanten meegeven,” zegt Marc Van Daele.

Met deze ruilactie en de bijhorende petitie wordt aan politici gevraagd om hun verantwoordelijkheid op te nemen en te stoppen met rond de pot te draaien als het over het beschermen van de rechten van cacaoboeren en het milieu gaat.

Op zaterdag 13 oktober (open 10-12  en 14-18 uur) kan elke klant in de Oxfam Wereldwinkel Torhout (Hofstraat 9) een lege chocopot inruilen voor een pot eerlijke Oxfam-choco.*
En wie wil, kan ook de petitie tekenen.

(*1 pot per gezin. Niet cumuleerbaar met andere kortingen, niet inwisselbaar tegen geld. Actie geldig op 13 oktober 2018. Actie zo lang de voorraad strekt.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *