Soep tijdens de markt op 17 oktober

“Elk jaar opnieuw vragen wij, welzijnsschakel De Klapdeur Torhout, aandacht voor de mensen die het minder goed hebben in onze maatschappij”, zegt Jaak Ameel, vrijwilliger bij Welzijnsschakel De Klapdeur Torhout. “In België leeft 1 op 7 onder de armoedegrens. Dus ook in Torhout zijn er een duizendtal mensen die moeten rond komen met een laag inkomen. Veel van deze mensen blijven onder de radar. Armoede wordt verborgen, mensen sluiten zich af, komen niet naar buiten. Vaak worden ze ook met de vinger gewezen. Veel vooroordelen doen de ronde. Het is hun eigen schuld, ze willen niet werken, enz. Deze mensen kunnen bij ons terecht in de welzijnsschakel met hun verhaal, hun problemen. Het is echter voor velen een te grote stap. Tonen dat je behoort tot deze groep in onze maatschappij. Wij proberen deze drempel weg te werken. We ontvangen de mensen met open armen. Bieden hen een gezellige vriendengroep aan. Iedereen is gelijk. Iedereen is welkom in ons wekelijks Klapcafé. Meer info over onze werking vind je op onze website http://www.deklapdeurtorhout.wordpress.comof op onze Facebookpagina www.facebook.com/deklapdeurtorhout.

Met het thema van de campagne, 1 op 5 kinderen loopt school in de buitenbaan, vragen we dit jaar speciaal aandacht voor de kinderen die in armoede leven. De sociale context waarin je leeft heeft immers een sterke invloed op je schoolprestaties.

Soep op de stoep!

Ook dit jaar staan we terug op de wekelijkse woensdagmark op 17 oktober van 9 tot 12 uur. We bieden verse soep aan tegen een vrije bijdrage. Verder hebben we nog koffie, zelfgemaakte confituur en balpennen in de aanbieding. Voor elk wat wils. Graag nodigen we jullie uit om eens langs te komen.

Wie niet kan langskomen, kan een bijdrage storten voor de werking van WZS De Klapdeur op onze rekening BE12 7380 2998 0092. Wie een fiscaal attest wenst, dient zijn bijdrage te storten op rekening BE21 0000 0000 0303 van Welzijnsschakels vzw, Huidevetterstraat 165, 1000 Brussel, met in de mededeling “Gift voor WZS De Klapdeur Torhout”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *