#Erasmusdays in SiVi

SiVi Torhout organiseerde op 12 oktober een sprekersavond omtrent internationalisering. Bedoeling was om aan te tonen wat Europa voor een opleiding kan betekenen. Het evenement kaderde dan ook in de #Erasmusdays

Internationale sprekers 

Op 12 oktober organiseerde de richting 7 Logistics van het Technisch Instituut Sint-Vincentius uit Torhout een seminarie in het kader van de #Erasmusdays. Vanaf 18.30 uur lichtten Kimberly Algoedt en Wannes Denys, twee oud-leerlingen, en Marc De Vlieger, consulent internationalisering en samenwerking bij Epos vzw, het Vlaams Nationaal Agentschap voor Erasmus+, hun rol en ervaringen omtrent internationalisering toe. Daarnaast kwamen ook de Deense gastdocente, een Vlaamse bedrijfsleider en twee Deense stagementoren met een videoboodschap aan het woord.

Op de foto v.l.n.r.: Marc De Vlieger: consulent internationalisering en samenwerking bij Epos vzw, het Vlaams Nationaal Agentschap voor Erasmus+, Alex Raes: algemeen directeur Riga sa (Roncq, Frankrijk), Peter Decuypere: adjunct-directeur Technisch Instituut Sint-Vincentius, Wannes Denys: oud-leerling 7 Logistics met 2 mobiliteiten, Pieter Van Landeghem: leraar 7 Logistics, Kimberly Algoedt: oud-leerlinge 7 Logistics met 2 mobiliteiten en Judith Hermansen Blondeel: Deense gastdocente

SiVi  naar Denemarken

7 Logistics is een specialisatiejaar dat leerlingen in staat stelt de vereiste competenties te verwerven voor het beroep van magazijnier met als bijkomende competentie het besturen van een heftruck en andere motorisch aangedreven transportmiddelen. Sedert dit schooljaar is de richting een onderdeel van het aanbod ‘duaal leren’ van Scholengroep Sint-Rembert. Bij duaal leren verwerft een leerling vaardigheden op school en op de werkvloer. De leerlingen van 7 Logistics trekken elkaar jaar drie weken op stage naar Denemarken om zich verder te bekwamen.

#Erasmusdays: evenementen in het kader van Erasmus+

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het biedt mensen van alle leeftijden de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Voor de 30ste verjaardag van Erasmus+ organiseerde het Frans Nationaal Agentschap in oktober 2017 de #Erasmusdays. Iedereen die bij het project betrokken was kon gedurende twee dagen een activiteit of event organiseren om de impact van dergelijke projecten aan te tonen.

Er werden toen in totaal 625 events georganiseerd in een tiental landen waaronder tentoonstellingen, sportwedstrijden, concerten … Meer dan voldoende om ook in 2018 #Erasmusdays te organiseren. Dit jaar springt Vlaanderen op de kar. Bedoeling is om te tonen wat Erasmus (en Europa) voor ons betekent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *