Youca Action Day

Vandaag organiseerde de vzw YOUCA voor de 13de keer de ‘YOUCA Action Day’, vroeger gekend onder de naam ‘Zuiddag’. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren gingen aan de slag bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het Lokaal Bestuur Torhout werkte hier graag aan mee!

 

Vandaag staken 13 jongeren de handen uit de mouwen tijdens de YOUCA Action Day (Youth for Change and Action). Een hele dag werkten ze mee in de verschillende diensten van het lokaal bestuur.

Waar werden de jongeren ingezet?

Drie jongeren gingen mee op pad met de groendienst en proper Torhout. De burgemeester werd vandaag nauwlettend in de gaten gehouden door één pientere studente. Drie anderen jongeren hielpen dan weer mee aan de opbouw van de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ die morgen plaatsvindt. Ook onze poetsdienst kon rekenen op twee enthousiaste jongeren die er mee voor zorgden dat de stads- en OCMW-diensten weer blinken. Het jong geweld in de keuken van het Woonzorgcentrum hielp mee met het bereiden van de maaltijden voor de bewoners en de maaltijden aan huis. Ook het animatieteam van het woonzorgcentrum kon rekenen op een extra werkkracht.

Loon t.v.v. jongerproject Ecuador

Het loon dat ze vandaag verdienden, 50 euro per deelnemer, gaat naar een sterk jongerenproject van Plan International in Ecuador.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *