Oorlog, bloem, hoop

Op het Conscienceplein hebben tal van vrijwilligers afgelopen maandag, maar liefst 7.000 keramieken zelfgemaakte bloemen opgehangen nabij het oorlogsmonument, dit in het kader van het project ‘Oorlog, Bloem, Hoop’. Elke bloem staat voor een Torhouts gezin. Maandenlang hebben verenigingen en scholen gewerkt aan de keramieken beeldjes. Het kunstwerk wordt op 11 november 2018 onthuld aan het Oorlogsmonument op het Conscienceplein en zal tot 30 november te bezichtigen zijn. Iedereen die een bloem boetseerde, zal op dit moment ook een exemplaar kunnen meenemen. Dit alles kadert in de herdenking ter nagedachtenis van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. “De bloemen zijn gemaakt in allerlei kleuren en vormen: een heel speciaal zicht op het plein”, zegt Patrick Adam, die maandagmorgen meehielp aan het tot leven wekken van het prachtige kunstwerk.

One thought on “Oorlog, bloem, hoop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *