Dag van de Ambachten op 18 november

Op zondag 18 november zetten talrijke erkende Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 12e Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie. Er zijn steeds meer gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten. Ook Mostaard Wostyn zet de deuren open.

Met de sinds 2006 georganiseerde Dag van de Ambachten wil de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s, de knowhow en het talent van duizenden ambachtslieden die in België actief zijn, onder de aandacht brengen. De editie van dit jaar is voor het eerst enkel toegankelijk voor de ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben gekregen van de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie. Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Bijna 1100 Belgische ambachtslieden bezitten deze erkenning, die gepaard gaat met het logo “Erkend Ambacht”.

 

Ook Mostaard Wostyn zet die dag de deuren van het atelier en mosterdmuseum in de Oude Gentweg 63 in Torhout wagenwijd open!

Mostaard Wostyn is een ambachtelijke mosterd die nog steeds volgens het originele recept gemaakt wordt. In 2019 zal dit 150 jaar zijn! Piet Wostyn, 5de generatie mosterdmaker, deelt graag zijn passie met u. Hij leidt u persoonlijk rond in zijn atelier. De rondleidingen vinden plaats in groep, om het uur vanaf 10.30 uur. Laatste rondleiding om 16.30 uur. Het mosterdmuseum, enig in België, is vrij te bezoeken tussen 10 en 17 uur. En er zijn nog de mosterdjenever, het mosterdbier “Ijzeren Arm”, de mosterdkoekjes en de mosterdpralines…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *