Knutselen for life

Op 25 november organiseren vier bevriende koppels ‘knutselen for life’.  Jan en Mieke (Torhout), Pieter en Gaëlle (Pittem), Steven en Lien (Gistel) en Wouter en Eve (Torhout) knutselden een warme actie (knutselen for life) in elkaar ten voordele van de genereuzen. Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat mensen met een beperking naar bijvoorbeeld festivals kunnen gaan door een vrijwilliger in te schakelen.

WAAROM

Eve Dewaele: “Ikzelf ben opgegroeid met een zus met een mentale beperking. Voor mijn broers en mezelf was het altijd gemakkelijk om ergens naartoe te gaan (fuiven, uitstapjes met vrienden, festivals…) zonder hulp van anderen. Voor mijn zus was en is dit veel moeilijker. Ze moet daarvoor steeds rekenen op hulp (meestal van mijn ouders). Maar het lukt(e) niet altijd en dit zorgde soms voor verdriet/frustratie.”
“Er zijn heel wat mensen met een beperking die de hulp van naasten niet kunnen inroepen. De genereuzen probeert hierin tegemoet te komen.”
“We werken ook bijna allemaal met mensen met een beperking. Hetzij in een school, hetzij in een jeugdbeweging, instelling, leefgroep … We weten dus als geen ander hoe belangrijk het is voor die mensen om ook dingen te kunnen doen net zoals iedereen.”

WAAR

De Talentenzolder, Zwevezelestraat 11 inTorhout

WANNEER

Zondag 25 november 2018 van 10 tot 17 uur.

HOE

“Het knutselen voor de kinderen kost  10 euro en duurt ongeveer een half uurtje. De kostprijs van het materiaal gaat ervan af en 8 euro gaat rechtstreeks in de pot. De ouders en zussen/broers/oma’s/opa’s… kunnen terwijl de kinderen knutselen genieten van een winterbar in de tuin. Daar kan je genieten van een springkasteel, grime, vuurschaal, braadworsten, soep, glühwein, …”

“Alle opbrengsten van de winterbar gaan ook rechtstreeks in de pot. Mijn zus zal ook zelfgemaakte kaartjes verkopen aan een klein prijsje. Inschrijven vooraf is belangrijk om de dag zelf niet te lang te moeten wachten!”

Info: www.talentenzolder.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *