Plantactie geboortebomen

Op zaterdag 17 november 2018 was het weer zo ver! Met z’n allen werden maar liefst 250 streekeigen bomen aangeplant aan de rand van het Groenhovebos. Er werden 100 wintereiken, 50 winterlindes en 100 zwarte elzen aangeplant.

Schepen van Leefmilieu en Natuur: “Elk jaar opnieuw planten we in Torhout de derde zaterdag van november geboortebomen aan voor de allerkleinsten van onze stad. Kinderen geboren tussen 1 oktober 2017 en 1 oktober 2018 krijgen een boom. Deze traditie, een samenwerking tussen het Lokaal Bestuur en de Gezinsbond, wordt al vele jaren in ere gehouden. Dit jaar werkte ook de Rotary Club Torhout-Houtland mee aan dit initiatief. De Gezinsbond hielp bij de promotie en stond opnieuw met talrijke vrijwilligers paraat om ouders een handje toe te steken tijdens het planten.”

“De Rotary Club Torhout-Houtland financierde de bomen en het herinneringsbord. Het Lokaal Bestuur stelde de grond ter beschikking, zorgde voor de logistieke ondersteuning en een drankje voor en na het planten.”

“Dit jaar werden voor het eerst geen geplastificeerde naamkaartjes meer verdeeld die de ouders na het planten konden bevestigen aan de boom. We kozen voor een gezamenlijk naambord in de vorm van een nestkastje. Een dergelijk naambord staat reeds aan de rand van de speelheuvel in TORWOUD, ons speelbos. Daarop prijken alle namen van de kindjes voor wie er vorig jaar tijdens de plantactie bosgoed werd aangeplant.”

“De ouders kregen wel een houten plaatje waarop ze de naam van hun kleine spruit konden schrijven en dit plaatje konden vast timmeren op een stuk boomstam. Dit aandenken zal er blijven liggen tot het naambord wordt geplaatst.”

Zie meer:

IMG_5486.jpg
IMG_5487.jpg
IMG_5488.jpg
IMG_5490.jpg
IMG_5491.jpg
IMG_5492.jpg
IMG_5450.jpg
IMG_5451.jpg
IMG_5452.jpg
IMG_5453.jpg
IMG_5454.jpg
IMG_5455.jpg

(c) Apriotief bvba.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *