Kinderopvang Sint-Rembert in Lichtervelde

Vanaf 1 april 2019 stelt Scholengroep Sint-Rembert in Lichtervelde ruimte ter beschikking voor kinderopvang. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met Zorgbedrijf Roeselare dat de opvang voor baby’s en peuters zal organiseren onder het merk ‘KIDZ’.

 

 

De gelijkvloerse verdieping van het vroegere klooster in Lichtervelde van de Scholengroep Sint-Rembert wordt ter beschikking gesteld voor de opvang van maximum 18 baby’s en peuters. Concreet gaat het om 5 ruimtes en de gang met een aparte toegang in de Stationsstraat. Dat is in totaal 118m². De scholengroep zal verder ook nog een af te spreken gedeelte van de kloostertuin afsluiten en beschikbaar stellen voor het Zorgbedrijf Roeselare zodat er zowel binnen als buiten voldoende aangename speelruimte is voor de kinderen.

Organisatie in handen van Zorgbedrijf

Hoe het geheel er organisatorisch zal uitzien is in handen van Zorgbedrijf Roeselare zelf onder de merknaam ‘KIDZ’, dat in de regio dagelijks ruim 600 kinderen opvangt. KIDZ staat met hun jarenlange ervaring in voor de inrichting, de kwaliteitsbewaking en de aanwerving van onthaalouders. De vergoeding die de ouders voor de opvang betalen is inkomensgerelateerd.

Slaapklasjes

Verder is het ook de bedoeling dat Scholengroep Sint-Rembert en KIDZ in de toekomst slaapklasjes voor peuters kunnen organiseren op de site. Daarvoor zou dan extra ruimte voorzien worden.

Vernieuwde gevel

Met de Middenschool afdeling Lichtervelde en Basisschool ’t Vlot telt Scholengroep Sint-Rembert twee vestigingen in Lichtervelde. Enkele weken geleden kreeg ’t Vlot een nieuw jasje in de vorm van een gevelrenovatie.

Geïnteresseerd als onthaalouder of op zoek naar kinderopvang?

Verantwoordelijke KIDZ Onthaalouders
Martine Romel
Bruggestraat 23
8820 Torhout
Tel. 050 23 15 10
info@sint-rembert.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *