CEBEKO pakt uit met Dual Power

CEBEKO, het bedrijf uit Torhout dat gespecialiseerd is in de verkoop en verhuur van grondverzet- & bouwmachines, pakt uit met een uitzonderlijke innovatie in de sector. Dankzij een ombouwprocedure bieden zij vanaf nu ook machines aan met Dual Power. Deze machines beschikken zowel over een diesel- als over een elektrische motor, waardoor men bespaart op brandstof en zo ook de ecologische voetafdruk verkleint.

“Wij staan dicht bij onze klanten en horen van hen vaak de bekommernis omtrent de hoge brandstofprijzen, alsook de zorg om het milieu.” vertelt Tom Dekoninck, zaakvoerder van CEBEKO. “Daarnaast hebben wij heel wat klanten die werken uitvoeren in voedingsbedrijven, daar mag je – gezien de uitstoot – niet met een dieselmotor aan de slag. Als je dan twee machines moet kopen, dan weegt zo’n investering wel door. Daarnaast zijn veel elektrische machine nog steeds minder krachtig, en dus minder makkelijk inzetbaar.”

Het sprak dan ook voor zich dat CEBEKO op zoek ging naar een oplossing. “Wij hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn -samen met een externe partner – op zoek gegaan naar het ideale antwoord op die vragen.” Ondertussen hebben zij al een reeks machines omgebouwd tot hybride machines of machines met Dual Power, zoals het bedrijf ze bestempeld. “Concreet wordt er dus op een machine met dieselmotor, een elektrische motor bijgeplaatst, waardoor men makkelijk kan overschakelen van diesel naar elektrisch en omgekeerd. Het klinkt simpel, maar het is een proces waarbij je echt wel bij een specialist moet aankloppen.” vertelt Dekoninck. Klanten kunnen met de Dual Power-machines kiezen welke motor ze gebruiken in functie van het uit te voeren werk, maar besparen sowieso op brandstof. Daardoor zijn de emissie-waarden van een Dual Power-machine ook lager. “Een win-win voor de klant, en voor het milieu.” aldus Dekoninck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *