Torhout provinciaal laureaat met Landschapspark Noordlaan

Het Lokaal Bestuur Torhout is opgetogen met de gewonnen 50.000 euro subsidie voor de uitwerking van het Landschapspark langs de Noordlaan. Torhout ontvangt deze subsidie als laureaat van de Vlaamse projectgroep “Natuur in je Buurt”.

“Het nieuwe jaar begint met een knaller van jewelste voor Torhout! We hebben 50.000 euro in de wacht gesleept voor het project van het Landschapspark langs de Noordlaan. Het wordt een mooie natuurplek waar natuur-, sport en recreatie hand in hand gaan. We zijn trots op het project en opgetogen met de financiële steun van Vlaanderen” aldus Elsie Desmet schepen van leefmilieu en natuur.

De stad Torhout zal met die subsidie het Landschapspark Noordlaan ontwikkelen. Daar komt een groene zone waarin jong en oud, alsook de natuur op adem kunnen komen. Met een natuurlijke waterbuffer, vogelobservatietoren, speelzone met fitness-toestellen, volkstuinen, een mountainbike parcours en wandel- en fietspaden zal het Landschapspark een oase aan recreatie en ontspanning bieden.

Meer info over het project “Natuur in je Buurt”: www.natuurinjebuurt.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *