Drie versterkingen voor Torhout KM

Torhout 1992 KM trok drie nieuwe spelers aan om operatie redding te doen slagen. Torhout Km speelt op dit ogenblik in derde amateurklasse waar het voorlaatste staat.

V.l.n.r. trainer Bruno Debo, Gunther, Frederik, Laurenz en voorzitter Dick D’Hoore.

Een eerste versterking komt over van KRC Harelbeke en kan al een mooi parcours voorleggen. De 35-jarige centrale verdediger Frederik Declercq (16-06-1983) begon zijn carrière in 1990 bij VK Kachtem. In 1997 trok hij een eerste keer richting Harelbeke waar hij verbleef tot 2005 om een jaar later aan de slag te gaan bij WS Lauwe. Daarna trok hij naar KSV Oudenaarde om opnieuw een jaar later naar KV Kortrijk te verhuizen. In 2008 trok hij dan naar KMSK Deinze tot hij in 2011 terug naar West-Vlaanderen kwam om bij KSV Roeselare aan de slag te gaan. Twee seizoenen later trok hij terug naar Oost-Vlaanderen bij KMSK Deinze en nog twee seizoenen later keerde hij ook nog eens terug bij KSV Oudenaarde. In 2016 speelde hij kampioen bij OMS Ingelmunster in 3de amateurklasse waar hij na het seizoen mee overstapte in de fusie met KFC Izegem in KFC Mandel United. Sinds begin dit seizoen was hij terug aan de slag bij KRC Harelbeke.

 

Als tweede komt 34-jarige flankverdediger Gunther Vanaudenaerde (23-01-1984) over van K. Sint-Eloois-Winkel Sport, ook hij heeft al heel wat mooie ervaringen in zijn achterzak zitten. Gunther trok eveneens in 1990 voor het eerst zijn voetbalschoenen aan, maar dan wel bij RFC Lissewege, dat in 1992 overging in KSC Blankenberge. In 1994 trok hij naar Cercle Brugge KSV waar hij vijf seizoenen later naar grote broer Club Brugge KV zou verhuizen en 22 wedstrijden in het A-elftal speelde. In 2006 trok hij op buitenlands avontuur naar het Nederlandse NEC in de Ere Divisie om na één seizoen terug naar België te komen bij toenmalig 1ste klasser KVC Westerlo. Daar verbleef hij vijf seizoenen en trok hij in 2012 naar OH Leuven dat ook in 1ste klasse uitkwam om in 2014 voor toenmalig 2de klasser R. Antwerp FC te gaan spelen. Sinds 2015 verdedigde hij de kleuren van het erg ambitieuze K. Sint-Eloois-Winkel Sport. Gunther heeft dus heel wat 1ste en 2de klasse ervaring zowel in binnen als buitenland en moet samen met de al even ervaren Frederik Declercq en Elimane Coulibaly de jonge ploeg op sleeptouw nemen!

De derde nieuweling is heel wat jonger en komt over van FC Gullegem. De 20-jarige aanvaller Laurenz Simoens (21-04-1998) startte zijn carrière in 2004 bij Daring Brugge VV waar hij al na één seizoen ontdekt werd door Cercle Brugge KSV. Daar zou hij de rest van zijn jeugdloopbaan verder zetten om vanaf 2015 voor het A-elftal te spelen. In januari 2017 werd hij uitgeleend aan FC Gullegem waarna hij op het einde van het seizoen een definitieve overgang maakte naar de 2de amateurklasser.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *