Vondeling brengt ‘de verliezers’

Toneelgroep De Vondeling is hard aan het repeteren voor de nieuwe productie: ‘de verliezers’. Speciaal aan deze productie is de samenwerking met Tordale. Speeldata: 28 en 30 januari, 1 en 2 februari.

Tine Hansebout, productieleider De Verliezers: “De vaste cast bestaat uit 11 ‘sprekende’ rollen en een 18-tal figuranten: leden van de Vondeling en bewoners van Tordale. Er zijn vijf bewoners uit de Gitsstraat, een die zelfstandig woont op de Burg, een uit het kasteeltje in de Lichterveldestraat, een uit het hoofdgebouw in de Bruggestraat en een uit een huis in Lichtervelde.”
“Samen met hen zijn er ook een aantal vrijwilligers betrokken die de bewoners naar en van de repetities begeleiden en er ook steeds aanwezig blijven. Dit vergt voor iedereen een groot engagement, maar de samenwerking, het contact, de inclusie, loont voor ons allen meer dan de moeite.”

Het stuk…

De familie Van Achter woont in de Van Oyensreke. Moeder Trees is labiel, vader Marcel heeft een frituur. Dochter Nienke is bezig met het spirituele en houdt van tattoos, dochter Sophie is een  glamourgirl en wil een bekende BV worden. Als de hele straat de Lotto wint, en één gezin niet, gaan de poppen aan het dansen. Trees nam deze week niet deel maar kocht wel lotjes van speelplein De Warande. Deze vergissing is reden genoeg voor Trees om in een verregaande depressie te zakken.
Het buurkoppel, Odette en Marc, won 6,3 miljoen €, buurvrouw Vera moet tevreden zijn met 1 miljoen €.  Deze buren komen ten pas en ten onpas bij Trees en Marcel over de vloer wat niet bevorderlijk is voor een vrolijke sfeer. TV-presentatrice Roos wil een realitysoap over het verliezend gezin maken. Samen met haar cameraman Pol trekt ze in bij het gezin Van Achter en zo wordt het programma “de verliezers” een feit. We zijn getuige van de introductie van de ‘seniorenfrituur’, het gat in de markt van de vette hap, een idee van Marcel, we zien de pogingen van dochter Sophie om een rolletje bij een soap te bemachtigen. We maken kennis met Bea, de op geldbeluste advocate en oma Bolle als levende reclame voor de bejaardenfrituur.
De buren etaleren hun rijkdom, Trees verdwijnt in de depressie en langzamerhand wordt duidelijk dat teveel geld bezitten ook nadelig is.
Als ook de frituur van Marcel flopt, lijkt het geluk bij de familie Van Achter voorgoed verdwenen. Totdat Trees toch wat wint…..
Toneelkring De Vondeling pakt opnieuw uit met een mooie komedie: een droom met knuffelbomen, een idyllisch avontuur, frikandellen en gehakballen, een tattoomeisje, een realityshow, tal van acteurs, een groep enthousiaste figuranten en een serieuze knipoog naar onze maatschappij waar geld niet altijd gelukkig maakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *