Nacht heeft wind in de zeilen

Op maandag 14 januari las vzw De Nacht die de Nacht van Vlaanderen organiseert haar nieuwjaarsbrief voor in Autobedrijf Decleir in de Oostendestraat. En of er veel nieuws te melden viel…

Bestuur Nacht van Vlaanderen met vertegenwoordigers van goede doelen

Voorzitter Dirk Verduyn geeft meer uitleg: “De Nacht van West-Vlaanderen krijgt zijn oude naam terug en wordt weer NACHT VAN VLAANDEREN. We zijn de voorbije 10 jaar door het leven gegaan als ‘De Nacht van West-Vlaanderen’ op verzoek van de provincie die, in ruil voor financiële ondersteuning, graag de provincienaam in ons evenement zag verschijnen. Sinds vorig jaar is die ondersteuning verhuisd naar het Vlaamse niveau en is er dus een logische terugkeer naar onze oude benaming die we tot in 2008 gebruikten. Toch een kleine kanttekening bij die naam: er is in Torhout ook de wandelclub ‘Nacht van Vlaanderen’, maar die heeft niets te zien met de Nacht van Vlaanderen die wij in juni organiseren met onze vzw DE NACHT!”

“We bestaan dit jaar 40 jaar en een jubileum moet op passende wijze gevierd worden! Dat doen we onder meer met een heel uitgebreid jaarprogramma. Bijzondere aandacht verdient de THEATERVOORSTELLING in zaal De Brouckère op 14 maart. Samen met journalist Stefaan Lammens gaan we met gesprekken en beeldmateriaal terugblikken op de weg die we sinds 1980 wandelend of lopend hebben afgelegd. Een kleine TENTOONSTELLING in het Stadskantoor tussen 12 april en 12 mei vult die terugblik aan. Uiteraard staat de 40ste NACHT VAN VLAANDEREN op 21-22 juni 2019 centraal in ons jubileumjaar. Vermelden we ook dat we op 17 augustus voor de 4de maal onze MOEREVELDTOCHT organiseren en op 8 november de 9de NACHT-QUIZ in zaal de Bosgalm.”

“Op 15 januari lanceren we onze NIEUWE WEBSITE / INSCHRIJVINGEN voor ‘De Nacht’ , waarvoor we in zee gaan met Codekick, een jong Torhouts bedrijf met een hart voor De Nacht en met Cronolive, het IT-bedrijf dat met Wandelsport Vlaanderen samenwerkt en ook de partner is van de 4 organisaties die samen Klaver 4 vormen: De 4Daagse van de IJzer, de 2Daagse van Blankenberge, Omloop Kluisbergen en de Nacht van Vlaanderen. Starten met iets nieuws houdt ook in dat we afscheid nemen. Voor de lopers blijven de inschrijvingen lopen via Loopkalender. Graag een speciaal woordje van dank voor Carine Spaens voor de vele jaren dat zij de website onder haar vleugels had en voor het vele, vaak onzichtbare werk dat zij achter de schermen levert en in de toekomst nog zal leveren.”

” Een speciale bedanking ook voor RENAULT en de familie DECLEIR, niet alleen omdat wij hier vanavond te gast mogen zijn, maar vooral omdat zij al 40 jaar trouwe sponsor zijn van de Nacht. Die fantastische samenwerking van de voorbije jaren zal dit jaar extra in de verf gezet worden aangezien zij als PRESENTING SPONSOR zullen fungeren voor de 40ste editie!”

HET GOEDE DOEL van de voorbije Nacht van Vlaanderen stond in het teken van steun aan Kom op tegen Kanker en aan de drie Torhoutse initiatieven die samenwerken met KotK.”

” We schenken dan ook graag 3 x een cheque ter waarde van € 500.00 aan de verantwoordelijke van elk van die initiatieven: Dr. Dauwe / Elisabeth Verhaert van het AZ Delta-Torhout, Daniël Lanssens en een groep van het Lokaal Bestuur Torhout waarvoor Heidi Trio de cheque in ontvangst zal nemen.”

“Stippen we terloops ook nog even aan dat we met ‘De Nacht’ ook kleinschalige initiatieven ondersteunen en de stock van onze T-shirts ondermeer verdelen aan verenigingen die in derdewereldlanden actief zijn. Zo hebben we dit jaar T-shirts geschonken aan projecten in Thailand, Kongo, Senegal en de Filippijnen.”

“Ook dit jaar hebben we een goed doel uitgekozen: de strijd tegen Pulmonale Hypertensie. Dat is een aandoening die veel minder aandacht krijgt in de media en daardoor veel moeilijker aan de nodige fondsen geraakt om die longziekte aan te pakken. ”

“Toevallig werden de eerste contacten van deze samenwerking in de garage gelegd, toen ik hier Roland Loose tegen het lijf liep. Hij is bestuurslid van de Belgische patiëntenvereniging voor Pulmonale Hypertensie, een zeldzame en tot op heden ongeneeslijke longziekte. De opbrengst zal geschonken worden aan het team van professor M. Delcroix dat in het UZ Leuven fundamenteel onderzoek verricht naar deze ziekte.”

Zie meer:

IMG_6606.jpg
IMG_6613.jpg
IMG_6615.jpg
IMG_6616.jpg
IMG_6618.jpg
IMG_6622.jpg
IMG_6571.jpg
IMG_6572.jpg
IMG_6576.jpg
IMG_6578.jpg
IMG_6579.jpg
IMG_6581.jpg

(c) Apriotief bvba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *