Torhout en Tournée Minérale

Ga je ook de uitdaging aan om in februari een maand lang geen alcohol te drinken? Het Lokaal Bestuur Torhout wil alvast het goeie voorbeeld geven en neemt volgende maand deel aan Tournée Minérale! Doe je mee?

 

Schepen van volksgezondheid Rita Dewulf : “In 2017 namen we al deel aan de 1e editie van Tournée Minérale en gezien het enthousiasme is in 2018 het team van ‘Gezonde Gemeente Torhout’ terug van de partij. We doen dan ook graag een warme oproep om aan te sluiten!”

Een maand zonder alcohol, redenen genoeg!

Heel wat mensen zagen al in dat bewust kiezen voor een maand zonder alcohol een goed idee is. Er zijn tal van redenen om het te proberen. Je slaapt niet alleen beter, maar je hebt meer energie, je voelt je fitter, je krijgt minder calorieën binnen, hebt geen kater meer en je bespaart daarenboven geld! Moeten we nog verder gaan?

Gemotiveerd? Motiveer dan ook anderen?

Een maand lang aan de verleiding van alcohol weerstaan is een hele klus. Want we denken al snel ‘Eéntje kan toch geen kwaad’. Motiveer daarom anderen, en neem deel in groep! Met de steun van je collega’s, vrienden, buren en familie lukt het veel beter. Bewijs samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken!

Organiseer je iets? Laat het weten!

“Mocht je zelf een activiteit willen organiseren in het kader van Tournée Minérale, laat het ons weten. We willen er graag aan meewerken. We doen een ook een warme oproep aan de uitbaters van onze horecazaken in Torhout om een mocktail ter beschikking te stellen van hun klanten.”

Hoe neem ik deel?

Overtuigd? Inschrijven kan via: http://www.tourneeminerale.be/ onder de teamnaam ‘Gezonde gemeente Torhout’.

Meer over Tournée Minerale

In 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar. Met Tournée Minérale daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. Het enthousiasme was enorm: meer dan 120.000 Belgen schreven zich in. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen… Dat zijn trouwens geen loze woorden. UGent deed een onderzoek bij de deelnemers van vorig jaar. 9 op de 10 zei minstens één van de voordelen ervaren te hebben.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *