Chris Sucaet schaatst 100 kilometer

Op 22 januari werd de eerste toertocht gereden op de Weissensee. Je kon kiezen voor de 100 Km (prestatietocht) met start vanaf 9 uur of de Alternatieve 11 stedentocht van 200 km met start vanaf 7 uur.

Chris Sucaet (hier met Nederlandse deelneemster die ongeveer dezelfde tijd had als hem): “7 u en 12 minuten en 54 seconden is nu niet bepaald een olympische tijd voor 100 km maar de omstandigheden in acht genomen ben ik toch POSITIEF. De beroepsschaatsers van Nederland schaatsen de 200 Km in een goede 6 uren en een paar minuten maar zij hebben dan ook de beschikking over 20 overdekte 400 m ijsbanen. Wij in België nog steeds geen enkele gezien andere prioriteiten.”
“Er is nog veel verbetering mogelijk maar zolang wij in België geen enkele 400 m ijsbaan hebben zal dit nagenoeg onmogelijk zijn. Onze schaatsclub H.K.S.C. Katjarisu Torhout v.z.w. ijvert dan ook al jaren dat er ergens in Vlaanderen een dergelijk sportcentrum zou komen en wij zullen nogmaals onze “EIS om IJS” in herinnering brengen en dit ondersteund door diverse actoren.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *