Street art door Björn Van Poucke

In 2019 wordt het street art project in Torhout op gang getrokken door een eminentie op het gebied van street art: Björn Van Poucke, curator van onder meer The Crystal Ship in Oostende en auteur van heel wat werken over deze moderne kunstvorm.

Wat verstaan we nu onder street art? Vaak misbegrepen als het mooiere neefje van graffiti of dat ding dat Banksy doet, is street art de afgelopen tien jaar door historici, critici, collectioneurs en academici uitgebreid geanalyseerd in een poging om de beweging te definiëren. Geen academische feiten in deze lezing maar een goed beeld van de relevante geschiedenis, de artiesten en de verschillende stijlen. U krijgt een antwoord op de vraag: wat is street art, gisteren, vandaag en morgen?

Praktisch: Iedereen is welkom voor de lezing op donderdag 31 januari 2019 om 20 uur in Club de B, ’s Gravenwinkelstraat, Torhout. De lezing is gratis.

Tegen eind april komt een oproep voor de kleine interventies op muren en begin juni starten de kunstenaars.Noteer zeker ook het weekend van 8 en 9 juni 2019 in de agenda. Het wordt een feestelijk street art weekend waar de kunstwerken op passende wijze zullen worden ingehuldigd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *