Dikketruiendag op 12 februari

12 februari, Dikketruiendag! Naar jaarlijkse gewoonte gaat de verwarming een graadje of twee lager en trekken we een dikke trui aan om warm te krijgen. Het Lokaal Bestuur Torhout gaat dit jaar ook met zo veel mogelijk personeelsleden de fiets op om ook de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer aan te pakken! Samen willen ze op twee dagen 500 km bij elkaar fietsen.

Elk jaar is het de eerste dinsdag van februari Dikketruiendag, dan zetten we allemaal samen de verwarming een graad of twee lager om onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Elke graad dat we de verwarming lager zetten stoten we gemiddeld 7% minder broeikasgassen uit én bespaar je evenveel stookkosten!

Dit jaar gaat het personeel van het Lokaal Bestuur Torhout nog een stapje verder, want niet alleen de verwarming stoot broeikasgassen uit, ook het woon-werkverkeer heeft zijn aandeel in het klimaatdebat. Met de alsmaar groeiende files zetten ze deze Dikketruiendag in op ecologisch woon-werkverkeer. Alle personeelsleden gaan samen 500 woon-werkverkeerkilometers bij elkaar fietsen.

Wil je ook jezelf of als onderneming bewijzen als klimaatflandrien? Registreer dan jouw actie op https://www.dikketruiendag.be/.

Heel het jaar door inzetten op fietsen naar het werk? Registreer je op https://www.biketowork.be/ en vergelijk je prestaties met die van collega’s en win leuke prijzen.

Met deze acties hopen we dat ook de Torhoutenaar zijn dikke trui aantrekt, zijn verwarming wat lager zet en op zijn fiets springt. Uiteraard hopen we dat we dit met z’n allen niet enkel op Dikketruiendag doen, maar wel het hele jaar door. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan het klimaat (en onze portemonnee)”, zegt schepen van Leefmilieu, Elsie Desmet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *