Eerste tractorrun Tordale op 24 februari

De Bedrijfsgilde van Torhout organiseert i.s.m. Tordale vzw de 1ste tractorrun voor de jongeren en volwassenen uit Tordale.

Op zondag 24 februari strijken een 30-tal tractoren en een huifkar neer in de Bruggestraat in Torhout. De Bedrijfsgilde nodigt een 50-tal bewoners van Tordale uit voor een landelijke rit doorheen Torhout en omgeving. Halfweg is er een bezoek, met proevertjes van hoeveproducten, voorzien aan de schoolhoeve Het Lindenhof, het bedrijf van Mathijs en Mieke Vandewalle in de Ruddervoordestraat. Na de rit is er nog een aperitief voorzien op de Grote Zolder van Tordale.

“Het idee groeide bij ons om met de leden van de Bedrijfsgilde een tractorrun te organiseren voor mensen in kwetsbare posities. We kwamen al snel bij Tordale terecht en daar waren ze meteen super enthousiast over het idee. Het is de eerste maal dat we dit doen en dus is het nog wat zoeken, zo bleek het niet voor iedereen haalbaar om op een tractor te klimmen en groeide het idee om ook een huifkar in te zetten”, vertelt Andy Lidou, één van de organisatoren van het evenement.

Gert Maertens, die de coördinatie doet vanuit Tordale, vult aan: “We organiseren jaarlijks een motorun en dit wordt erg gesmaakt door onze bewoners. Maar ook voor een tractorrun was er meteen veel interesse. Het is dan ook een uniek gebeuren, je krijgt nu eenmaal niet dagelijks de kans om met een tractor mee te toeren. We zijn de Bedrijfsgilde dan ook bijzonder erkentelijk voor het mooie initiatief”.

Programma;

  • Rond 9 uur verzamelen de tractoren aan de Bruggestraat 39. De tractorkaravaan vertrek om 9.30 uur.
  • Om 10.15 uur is er een bezoek aan het Lindenhof.
  • Vanaf 11.30 uur is er een afsluitende drink in het hoofdgebouw (Grote Zolder) in de Bruggestraat 39.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *