Trekpaard voor Joke De Pauw

Het is een jaarlijkse traditie dat Beweging.net Torhout de vrijwilligers wil danken voor hun inzet. Daarom organiseerde zij op zondag 24 februari, in de week van de vrijwilliger, een gezellig ontbijt voor de vrijwillige bestuursleden van onze deeltakken. Tijdens deze hartverwarmende ontmoeting reikte minister Hilde Crevits de jaarlijkse prijs ‘Het Torhouts Trekpaard’ uit aan de meest verdienstelijke vrijwilliger(s) in onze regio.

Dit jaar ging ‘Het Torhouts Trekpaard’ naar Joke De Pauw en haar team vrijwilligers van de minibibs. Samen met haar team zorgt ze er voor dat duizenden eenzame boeken op een heel eenvoudige en laagdrempelige manier een nieuwe thuis krijgen. Je hoeft je niet aan te melden of in te loggen. Want via het makkelijke systeem van kastje open, boekje nemen, maak je kinderen en volwassenen gelukkig met fantasierijk kijk- en leesvoer.

Originele kastjes die op 9 plaatsen in de stad verrezen hebben curieuze gaven. Weer of geen weer, ze brengen met hun blije afbeeldingen en felle kleuren de zon in hun buurt. Er gaat geen dag voorbij of de inhoud verandert, waarschijnlijk moet dat ergens rond middernacht gebeuren … En dan zijn er nog de speciale dagen … op Valentijn ontmoet je er blinde boekendates, op gedichtendag dwarrelen innige strofes recht naar je hart en met Halloween volg je de spinnenwebben op zoek naar wat gegriezel. Wat er met sinterklaas en kerst gebeurt… ontdek het zelf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *