Kom mee ‘Ploggen’ op zondag 24 maart!

Op zondag 24 maart slaan de Torhoutse milieudienst, de sportdienst en Mirom de handen in elkaar en laten ze joggers zwerfvuil oprapen terwijl ze lopen. ‘Plogging’ heet dat dan!

Omdat ze als lokaal bestuur er alles aan willen doen om de stad proper te houden, organiseert men op zondag 24 maart 2019 in de voormiddag een ‘Plogging’. Tussen 9.30 en 11.30 uur raapt men in de buurt van de Verloren Kost zoveel mogelijk zwerfvuil op. Deelnemers kunnen kiezen tussen een tocht van 4 of 6 kilometer.

De Belgische hardloopster Veerle Dejaeghere komt de deelnemers opwarmen en de knepen van het vak leren. Daarna vertrekt men al lopend, met de vuilniszak in de hand, en wordt er zoveel mogelijk vuilnis opgeraapt.

Deelnemen is gratis! Inschrijven kan nog tot 17 maart 2019 via www.torhout.be/plogging. Je hoeft enkel je sportkledij aan te trekken. Het lokaal bestuur zorgt in samenwerking met Mirom voor alle benodigdheden zoals handschoenen en vuilniszakken.

Na het ploggen voorziet de stad nog een kleine attentie voor alle ingeschreven deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *