Meedoen aan kersttheater

Torhout ontvangt van 7 tot 23 december 2019 een nieuw topevenement op een unieke locatie, het Kasteel van Wijnendale. Lokaal Bestuur Torhout en de familie Matthieu de Wynendaele kijken uit naar de komst van Historalia met hun theaterproductie ‘Kerstmagie’. Maar het is vooral aan de Torhoutenaars om dit winterspektakel te realiseren.

Drie weken lang organiseert Historalia een levend kersttheater in zes kastelen in Vlaanderen, waaronder straks ook de Torhoutse waterburcht langs de Oostendestraat. Bezoekers betalen € 14,95 om in elke ruimte van het Kasteel van Wijnendale een stukje spektakel of toneel te ontdekken.

Naast tal van medewerkers achter de schermen (kassa, kostuums…) werken in totaal ruim 70 acteurs (in drie shiften) mee aan dit totaalspektakel. Maar… die helpende handen én acteurs brengt de organisatie niet met zich mee. Daarvoor doen zij (net zoals bij de andere kastelen) ook hier beroep op de inwoners van Torhout en omstreken. Iedereen, echt iedereen mag en kan meedoen. En enkel met voldoende inschrijvingen kunnen Torhout en haar inwoners dit magisch kerstproject realiseren.

Inschrijven

Lokaal Bestuur Torhout roept dus iedereen op om zich aan te melden als medewerker of acteur/actrice op http://www.kerstmagie.be/.

 Infoavond publiek: 9 mei om 19 uur

Interesse maar wil je eerst eens komen luisteren hoe alles in zijn werk gaat? Kom dan zeker naar de infoavond van Historalia in de schuur van het Kasteel van Wijnendale op 9 mei om 19 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *