Fairtrade finale

Op vrijdag 10 mei vond de grote Fairtrade finale plaats. De leerlingen van het 4e leerjaar van de Torhoutse scholen deden een oproep voor eerlijke handel. De slotshow ging door in het atrium van het stadkantoor.

Torhoutse scholen doen een oproep voor eerlijke handel.

Torhout mag zich al sinds 15 december 2013 Fair Trade gemeente noemen. Iets om trots op te zijn! Ook de Torhoutse scholen gaan met veel goesting aan de slag met dit thema. Ter voorbereiding van de grote ‘Fairtrade finaledag’ werkten ze rond het thema. Ze speelden een rechtbankspel waarbij ze zich moesten inleven in een personage uit het Zuiden die betrokken was bij (on)eerlijke handel en ze werkten intensief rond eerlijke handel in de klas. Als kers op de taart maakten ze met hun klas een affiche rond eerlijke handel.

Slotshow in het stadskantoor

De leerlingen van het 4e leerjaar van de Torhoutse scholen riepen op 10 mei de hele dag op voor eerlijke handel. In de voormiddag verkenden ze de lokale handelaars, de wereldwinkel, de Kringwinkel, de Buurderij en de bib-volkstuintjes. Ze werden uitgedaagd om een aantal opdrachten tot een goed einde te brengen. In de namiddag was er in het stadskantoor een heuse slotshow waar alle klassen (in totaal 250 kinderen!) verkleed naartoe kwamen. Samen  dansten en zongen ze op het Fairtrade lied, gecomponeerd door heel wat BV’s, o.a. Pieter Embrechts.

Fairtrade tentoonstelling

De Fairtrade tentoonstelling zal toegankelijk zijn in het stadskantoor, van 10 t.e.m. 17 mei 2019 en in de Torhoutse bibliotheek van 20 t.e.m. 31 mei 2019.

Dit project werd mogelijk gemaakt i.s.m. Djapo en het Lokaal Bestuur Torhout. Djapo ondersteunt gemeentes en scholen om rond duurzame thema’s te werken.

Zie meer:

IMG_0939.jpg
IMG_0940.jpg
IMG_0941.jpg
IMG_0942.jpg
IMG_0943.jpg
IMG_0944.jpg
IMG_0935.jpg
IMG_0936.jpg
IMG_0937.jpg
IMG_0938.jpg
IMG_0939.jpg
IMG_0940.jpg

(c) Apriotief bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *