(Bijna) Klaar voor de 40ste Nacht

Op dinsdag 14 mei vond de persconferentie van de 40ste Nacht van Vlaanderen plaats. Inderdaad, de officiële benaming is opnieuw de Nacht van Vlaanderen. Maar het concept blijft hetzelfde: lopen en wandelen combineren met muziek en een natje en een droogje. Of…inspanning en ontspanning.

 

Voorzitter Dirk Verduyn: “Onze uitgebreide bestuursploeg staat ook dit jaar weer klaar om op 21 en 22 juni een vernieuwd, hoogstaand en gevuld programma aan te bieden, of om het met de baseline van Sport Vlaanderen te zeggen: #sportersbelevenmeer! Daar zullen zowel wandelaars als lopers, jong of oud, recreatief of competitief ingestelde deelnemers, beginners of doorgewinterde sporters hun invulling aan geven in de onderscheiden disciplines en afstanden. Het wordt weer een huzarenstukje om dat allemaal in één totaalpakket te integreren, een grote massa te motiveren om deel te nemen, ons budget rond te krijgen en om voldoende medewerkers aan te trekken. Maar we blijven meer dan ooit geloven in het succes van de Nacht.”

“We zijn ook gedreven om de lat steeds hoger te leggen en dat kunnen we enkel dank zij de inbreng van onze sponsors. Duizend maal dank voor uw bijdrage, klein of groot, want ook bij ‘De Nacht’ kost koken geld. Een speciaal woordje van dank voor de lokale en regionale sponsors die dit jaar beslist hebben om in ons verhaal mee te stappen en voor onze presenting sponsor RENAULT – AUTOBEDRIJF DECLEIR wil ik hier een bijzonder woordje van dank uitspreken, niet alleen omdat zij dit jaar als presenting sponsor fungeren, maar vooral omdat deze samenwerking een verhaal is dat -net zoals De Nacht- 40 jaar geleden ontstond!”

“Dank ook aan de gemeenten voor hun hulp bij het vastleggen en beveiligen van de parcours en heel in het bijzonder de gemeente Zedelgem voor de goede samenwerking. Maar we mogen vooral onze eigen stad Torhout niet vergeten voor de onmisbare hulp, zowel financieel als logistiek en de goede samenwerking met de onderscheiden betrokken diensten.”

“Dank ook aan de vele medewerkers, seingevers, wandel- en loopclubs, de helpers van het Rode Kruis, de politiediensten, de vesparijders, de muzikanten die er weer de sfeer zullen in brengen en… de meer dan 6.000 deelnemers…. Want voor jullie doen we het, zonder jullie is er geen Nacht.”

“Mijn persoonlijke dank aan de voltallige bestuursploeg voor hun inzet gedurende het voorbije jaar. Dat is zeker dit jaar weer het geval, gezien de vele inspanningen die dit jaar geleverd worden om van dit jubileumjaar iets speciaals te maken! Welkom aan de kersverse bestuursleden Els Bollaert en Pieterjan Senaeve.”

GOED DOEL 2019

In 2019 steunen we met vzw De Nacht de patiëntenvereniging voor PULMONALE HYPERTENSIE, een ongeneeslijke en dodelijke longaandoening. Met de opbrengst wordt ondermeer steun verleend aan het team van professor DELCROIX van de KU Leuven die fundamenteel onderzoek verricht naar mogelijke therapieën en medicijnen die de levenskwaliteit van de patiënten kan verbeteren.

ANIMATIE OP DE MARKT en LANGS HET PARCOURS

Traditioneel kan je tijdens de ‘Nacht’ niet alleen sportief aan je trekken komen, maar je ook helemaal laten gaan op het muzikale gedeelte dat het centrum van Torhout opfleurt tijdens de Nacht van Vlaanderen. Op de affiche staan dit jaar:

– Retro Fun Coverband

– MAMA’S JASJE

– WILLY SOMMERS

Langs het parcours wordt ook weer muzikale ambiance gemaakt door de Jongelingskring, die mobiel de lopers en de wandelaars komen aanmoedigen met opzwepende deuntjes en gezellige meezingers! Ook de jongens van ’t Klein Muziekstje zullen onderweg voor een muzikaal duwtje in de rug zorgen.

Ook in Veldegem zullen de lopers en wandelaars weer vergast worden door een serenade van de plaatselijke fanfare en op het marktplein komt ook heel wat leven in de brouwerij nu zowel lopers als wandelaars daar voorbij trekken. Opzwepende beats en stevige discodeuntjes zullen daar de doortocht van de Nacht van Vlaanderen muzikaal ondersteunen!

Daarna wacht voor de wandelaars de nachtelijke stilte in de bossen van Merkenveld en Doeveren terwijl de lopers het bruisende centrum van Torhout weer opzoeken…

Zie meer:

IMG_1281.jpg
IMG_1283.jpg
IMG_1284.jpg
IMG_1285.jpg
IMG_1287.jpg
IMG_1289.jpg
IMG_1197.jpg
IMG_1199.jpg
IMG_1200.jpg
IMG_1201.jpg
IMG_1202.jpg
IMG_1203.jpg

(c) Apriotief bvba

Vrijdag 21 juni

Loopwedstrijden

5 km Start to Run

10 km Run Tom Compernolle

HALVE MARATHON

28ste RENAULT MARATHON

INTERNATIONALE WANDELTOCHTEN

100 km  42 km  21 km  10 km

zaterdag 22 juni

23ste BATJESTOCHT

5 – 9 – 12 – 20 – 25 km

zaterdag 17 augustus

M O E R E V E L D W A N D E L T O C H T

4 – 8 – 10 – 14 – 18 – 25 km

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *