Echte verse koemelk

Op woensdag 29 mei, stond de bedrijfsgilde van Torhout, op de woensdagmarkt naar aanleiding van wereldmelkdag op 1 juni. Met melk uiteraard…

Nico Vanhooren: “Dit initiatief werd ons al voorgedaan in grotere stations de voorbije jaren. Maar omdat we ook lokaal positief naar buiten wilden komen, deden we deze actie over op de markt van Torhout.”

“Tegenwoordig hebben we het als sector niet altijd even gemakkelijk, en al zeker niet met de druk op onze schouders aangaande klimaat. Daarom vinden we het belangrijk om tot bij de mensen te komen met onze producten, hen te laten proeven en te informeren. Positief in het daglicht staan, daar moeten we voor gaan.”

Voorbijgangers konden proeven van echte koemelk.

 

“Heel wat mensen stopten om eens te proeven en veel van die mensen namen dan ook een half litertje melk mee in een flesje. We vroegen hiervoor geen vast bedrag, maar gewoon een bijdrage naar eigen goeddunken. Zo creëren we niet het gedacht dat het product gratis is, maar dat er wel degelijk hard voor gewerkt moet worden, zonder er echt een vraagprijs op te willen plakken. We denken nog na om de opbrengst te doneren aan ‘Boeren op een kruispunt’, een organisatie die landbouwers begeleidt op alle mogelijke vlakken, van financieel tot psychologisch.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *