150 jaar Mostaard Wostyn op 1 juni

Dit jaar bestaat Mostaard Wostyn 150 jaar en dat viert de familie met een volksfeest in het stadspark van Torhout op zaterdag 1 juni, start om 14 uur.

De familie Wostyn met staande  v.l.n.r. Piet Wostyn, Annick Dedoelder, Rita Wostyn, Ilja Wostyn (23 en medewerker in de zaak al); zittend v.l.n.r.: Faïka Wostyn (30) en Sarah Wostyn (34 en stapt ook inde zaak). Zoon Jona (32) was verontschuldigd.

Wat staat er op het programma?
Muziekoptredens van:
– Fourbytwo ft. Ben Paterson (http://www.fourbytwo.be/?fbclid=IwAR3esHdAxYPuF_RWEV2kmibGlBudPnA_cElvZytaDwWyXh-uxeZ49TwKcuM) (https://www.benpaterson.com/)
– Dirty5 (https://dirty5.be/index.html)
Tussenin is er animatie van muzikale clowns “de Alfredo’s” uit Zedelgem.
Piet Wostyn: “Wij schenken gratis een aantal vaten mosterdbier “Ijzeren Arm” terwijl voor andere dranken aan democratische prijzen gezorgd wordt door vzw Spi’riet (https://www.spiriet.be/). De opbrengst van die drankverkoop gaat naar het sociaal fonds voor kansarme kinderen van Go! Eureka (Torhout), Tordale (Torhout), Zonnehart (Aartrijke) en Oranje Zedelgem.”
“Daarnaast is er nog een kleine streekproductenmarkt en een standje van de Beelderij, die voor ons unieke stenen mosterdpotten maken. Die dag gaat de verkoop van die mosterdpotten volledig naar hun werking. “(http://www.artotheek.be/debeelderij/)

Ter info: Op 28 september bestaat het mosterdmuseum 15 jaar. Ook daaraan zal de nodige aandacht worden besteed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *