Bewegen op verwijzing van start

Loop je gezondheidsrisico’s door sedentair gedrag of onvoldoende lichaamsbeweging? Maak nu kennis met ‘Bewegen op verwijzing’. Je BOV-coach helpt je, door middel van een beweegplan op maat, op weg naar een actiever en gezonder leven. Samen met je BOV-coach wordt een persoonlijk beweegplan opgesteld. Dit plan wordt opgemaakt in de lijn van je persoonlijke interesses en mogelijkheden. De beweging is ook eenvoudig en makkelijk in te passen in het dagelijks leven.

Naast het opstellen van het beweegplan, motiveert je BOV-coach je ook om het plan uit te voeren en te blijven volgen. Je kan kiezen voor een individuele coaching of een coaching in groep, een combinatie van beide is ook mogelijk.

Het doel van Bewegen Op Verwijzing is om inactieve personen in beweging te krijgen. Niet voor heel even, maar voor de rest van hun leven.

Interpreteer dat beweegaanbod heel ruim: het zijn álle mogelijke kansen om te bewegen. Ook voordelige fietsdeelsystemen of tuinierprojecten vallen hieronder. En natuurlijk het aanbod van de lokale sportverenigingen. https://www.torhout.be/Bewegen-op-verwijzing

“Mensen moeten terug zin krijgen in bewegen, Bewegen op Verwijzing-coaches kunnen daarbij perfect helpen. Je huisarts kan je doorverwijzen naar zo’n BOV-coach, in Torhout. Die coach stelt samen met jou een beweegplan op dat 100% past in jouw dagelijks leven. Het resultaat is een actiever leven en je voelt je beter in je vel. De coach motiveert en stimuleert je! Ik hoop dat veel Torhoutenaren gebruik maken van een BOV-coach zodat ze zich goed voelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak want gezondheidswinst is het uiteindelijk doel van Bewegen Op Verwijzen.”, zegt schepen van sport en volksgezondheid Rita Dewulf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *