Internationalisering in SiVi breidt uit

Op zondag 2 juni vertrokken enkele leerlingen uit 7 Logistics van het Technisch Instituut Sint-Vincentius uit Torhout onder begeleiding van de coördinerende leraar Pieter Van Landeghem voor drie weken naar Denemarken. Sinds zondag 9 juni is de groep met leerlingen uit Logistiek duaal, 6 Office, 6 Retail en 7 Business Support uitgebreid. De leerlingen zijn opgesplitst in de groep Logistics of Retail-Business Support.

Alle leerlingen doen er individueel hun afsluitende blokstage in grote magazijnen of bij werkgevers om het schooljaar of hun secundaire schoolcarrière op een unieke wijze af te sluiten. Inhoudelijk zijn de opdrachten dezelfde als in Vlaanderen, maar er valt zoveel meer te leren op het gebied van zelfstandigheid, in groep leven, boodschappen doen en koken, social media onderhouden, … Sinds de infoavond hebben talrijke activiteiten zoals Deense lessen, koken, een escape room, de organisatie van de succesformule Comedy@SiVi ervoor gezorgd dat de leerlingen optimaal voorbereid vertrokken.

Natuurlijk is er ook tijd en aandacht voor ontspanning. Ze bezoeken het Kronborg Castle dat als inspiratiebron voor Hamlet van Shakespeare zorgde, de zoo, de hoofdstad Kopenhagen, Dyrehavsbakken dat het oudste bestaande attractiepark ter wereld is en voor de groep Logistics staat de jaarlijkse ontmoetingsdag met Deense studenten Logistik van ZBC uit Slagelse op het programma. Sinds 2009 zorgen de financiële middelen van het Erasmus+programma en de steun van het nationaal agentschap Epos ervoor dat alle leerlingen een dergelijke ervaring op hun cv kunnen plaatsen en hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhogen, mede dankzij de behaalde Europass Mobiliteit. Het behaalde VET Mobility Charter is de garantie dat de stage van 2020 nu al volop voorbereid wordt, met extra stageplaatsen in nieuwe doellanden zoals Roemenië en Spanje.

Volg hun avonturen op https://sivigoeserasmus.wixsite.com/sivigoeserasmus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *