Streetartwandeling Kaleidoscoop

Twee monumentale en achttien kleinere kunstwerken sieren gevels in de Torhoutse binnenstad en laten je meteen kennismaken met een totaal nieuwe maar ook toegankelijker kunstvorm die momenteel overal opduikt in Europa. Of hoe Björn Van Poucke, ook curator van het succesvolle The Crystal Ship in Oostende, de Torhoutenaren wil warm maken voor deze toch speciale kunstvorm. Tijdens de officiële opening  konden kinderen en jongeren hun kunstcapriolen botvieren op straat, een paard, twee auto’s en enkele speciaal daartoe opgestelde wanden.

Twee buitenlandse, Ben Slow en Helen Bur (beiden uit London), en een Vlaamse street artist, Lierenaar Joachim, hebben de voorbije week heel hun hart en ziel in hun kunstwerken gelegd.

Curator Björn Van Poucke koos drie street artists uit en die mochten zich uitleven. Ben Slow uit London en Lierenaar Joachim maakten elk een groot werk, Helen Bur (Londen) maakte achttien kunstwerkjes waarvoor Torhoutenaren model stonden. Op de zijgevel van het Missiehuis van Scheut in de Bruggestraat, maakte Ben Slow een groot werk van Leon Catrycke, rector-pater in het Missiehuis van Scheut en van verpleegster Sujit ‘Su’ Povijit uit Thailand.

Een ander monumentaal werk prijkt op de zijgevel van het klooster van de zusters van de Heilige Vincentius in de Viaductstraat. Hier mocht kunstenaar Joachim zijn creativiteit botvieren.

Liefhebbers kunnen de kunstroute te voet gaan bewonderen. Een kaartje met alle plaatsen waar je de kunstwerken kunt vinden, is ter beschikking in het Vrijetijdshuis op de Markt. (tekst en foto’s EVH)

Zie meer:

Kaleidoscoop streetartwandeling (58).jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (59).jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (62).jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (63).jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (64).jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (66).jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (1) - kopie.jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (2) - kopie.jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (3) - kopie.jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (4) - kopie.jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (1).jpg
Kaleidoscoop streetartwandeling (2).jpg

(c) Apriotief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *