Spi’riet schenkt 500 euro aan Eureka

Op 11 mei 2019 organiseerde vzw Spi’riet de 5de editie van Spi’riet Presents, een jaarlijks muziekevenement waar dit jaar De Marcello’s, Cloud Nine en ABBA4U voor een topavond zorgden op de campus Eureka in de Rijselstraat in Torhout. Met de opbrengst van deze avond steunt vzw Spi’riet 4 organisaties: het solidariteitsfonds van GO! Eureka, Tordale Torhout, Oranje Zedelgem en Zonnehart Aartrijke. Elke organisatie krijgt een cheque ter waarde van 500 euro. Op 11 juni vond de uitreiking van de cheque aan het solidariteitsfonds van de scholencampus GO! Eureka plaats.

 

Annelies Eeckeloo van Eureka: “Het solidariteitsfonds zet 100% in op het creëren van gelijke onderwijskansen. Niet evident in een maatschappij waar niet iedereen ‘gelijk bedeeld’ is. Jongeren die over onvoldoende middelen beschikken om bv. veiligheidskledij of ander schoolmateriaal te kopen of die niet kunnen participeren aan kansenbevorderende activiteiten omwille van het prijskaartje. Samen met het solidariteitsfonds draagt de school een beleid uit voor betaalbaar onderwijs met uitdagende en verrijkende activiteiten die low budget zijn, maar het solidariteitsfonds ziet noden waar een extra financiële ondersteuning net het verschil kan maken bij het welbevinden van leerlingen. We zijn dan ook dankbaar dat Spi’riet het solidariteitsfonds Eureka mee wil steunen in het pedagogisch project met accent op gelijke onderwijskansen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *