Buddywerking

Al een jaar lang zet het vrijwilligersloket van het Lokaal Bestuur Torhout, ‘Torhout Vrijwilligt!’, in op vrijwilligerswerk. Naast vragen i.v.m. vrijwilligerswerk, krijgt ‘Torhout Vrijwilligt’ regelmatig ook individuele vragen van kwetsbare mensen die om bijstand vragen in het dagdagelijkse leven. Het gaat vaak om mensen met psychologische problemen of fysiek kwetsbare mensen, ouderen, kansarmen, allochtonen… Op deze vragen wil het vrijwilligersloket een antwoord bieden door een buddywerking op te starten. Op donderdag 20 juni was er een infoavond.

 

Met de opstart van een buddywerking in Torhout, wil men vrijwilligers, buddy’s in dit geval, koppelen aan kwetsbare mensen om deze te ondersteunen in hun dagdagelijkse leven. Zo kan je als buddy een kop koffie gaan drinken met iemand die nood heeft aan sociaal contact, een nieuwe inwoner van Torhout de weg wijzen in onze stad, Nederlands oefenen met een anderstalige, een mindermobiele persoon meenemen naar de markt, een gezin met mobiliteitsproblemen eens meenemen naar de speelpleinwerking, een bejaarde in de winter helpen met sneeuw ruimen…

Via de buddywerking willen we mensen samen brengen, er zijn voor elkaar, dat kleine extra duwtje in de rug geven om open te bloeien en de draad van het leven terug op te pikken.”, aldus Lieselotte Denolf, schepen van vrijwilligerswerking.

“In het vrijwilligersloket proberen we een goede match te zoeken tussen de buddy (de vrijwilliger) en de deelnemer (de persoon of het gezin waarvoor de buddywerking bedoeld is). Bij het zoeken van een match, houdt het vrijwilligersloket rekening met de interesses, hobby’s, vrije momenten, engagement… van zowel de buddy als de deelnemer. Een ‘klik’ tussen de buddy en de deelnemer is daarbij uiteraard belangrijk.”

Eens je als buddy aan de slag bent, word je door de mensen van het vrijwilligersloket ondersteund en kan je er terecht met al je vragen.

Spring gerust even binnen: Aartrijkestraat 11/A, op dinsdag van 9 -12 uur of op donderdag van 13.30 – 16 uur of contacteer ons via vrijwilligers@torhout.be of 050 22 12 33.

 

One thought on “Buddywerking”

 1. Beste,
  Graag zou ik willen gebruik maken van een buddy, wegens gezondheidsredenen heb ik het fysiek en psychisch moeilijk, ook al 2keer kanker, onlangs terug geopereerd,
  Kan ik een afspraak maken met de vrijwimligerswerking, om eens kennis te maken
  Met vriendelijke groeten,
  De Clerck Brigitte
  Garonnestraat 11
  8820 Torhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *