Paardenmarkt stopt om 12 uur

Het Lokaal Bestuur Torhout kondigde eerder al aan meer in te zetten op dierenwelzijn tijdens de 43ste editie van de Paardenmarkt op zaterdag 29 juni 2019. Aangezien het kwik komende zaterdag boven de 30 graden zal gaan, heeft het stadsbestuur beslist maatregelen te nemen.

 

De 43ste Paardenmarkt gaat door, maar wordt afgesloten om 12 uur i.p.v. om 18 uur. ’s Middags wordt het mogelijks te warm voor de dieren.

Aangepast programma paardenmarkt

Het stadsbestuur bekijkt momenteel de mogelijkheden om de geplande activiteiten in de mate van het mogelijke te verplaatsen naar de voormiddag. Voor de laatste stand van zaken verwijzen we naar www.visittorhout.be/paardenmarkt. Daar zal het aangepaste programma aangevuld worden van zodra er meer duidelijkheid is. Het stadsbestuur neemt contact op met de deelnemers en partners om de mogelijkheden te bekijken.

 

Maatregelen in de voormiddag

Ook in de voormiddag worden maatregelen getroffen. Er wordt extra gecontroleerd op voldoende schaduw voor de dieren en er zijn dierenartsen aanwezig om toe te zien op het welzijn van de dieren. De watervoorzieningen waren reeds voldoende aanwezig en goed gespreid over het evenement voor alle deelnemers. Dit blijft uiteraard behouden. Alle deelnemers aan de paardenmarkt krijgen, net zoals vorig jaar, een grondplan met aanduiding van de watervoorzieningen. Er worden ook waterdragers voorzien om de deelnemers nog meer aan te sporen hun dieren op geregelde tijdstippen van water en veevoer te voorzien.

Oproep extra waterdragers! Aanmelden via vrijetijdshuis@torhout.be

De stad doet ook een oproep naar extra waterdragers. Al wie zijn steentje wil bijdragen en wil komen helpen om de deelnemers water te bezorgen voor hun dieren, kan contact opnemen via vrijetijdshuis@torhout.be.

Alternatief programma namiddag

De piste is voorzien, en de stad zal ze in de namiddag openstellen voor het publiek. Er komt een zomers alternatief met spel en plezier voor de kinderen. De nodige verfrissing wordt voorzien, maar de stad roept de bezoekers op om zichzelf en hun kinderen zo goed mogelijk te beschermen tegen de hitte. Een zonnehoed en zonnecrème zullen geen overbodige luxe zijn.

Meer info:

 Voor de laatste versie van het programma en meer info over het alternatief programma in de namiddag verwijzen we naar www.visittorhout.be/paardenmarkt en het facebookevenement op www.facebook.com/torhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *