500 euro van Spi’riet voor Biels 3

Op donderdag 27 juni overhandigden de organisatoren van Spi’riet een cheque van 500 euro aan Biels 3, de jongerenwerking van Tordale. Het bedrag zal gebruikt worden om het Project “de boomhut” te realiseren.

 

Communicatiemedewerker Gert Maertens: “In onze leefgroepen werken we met jongeren met gedrags- en emotionele problemen. Deze problematiek vergt een individuele benadering en een specifieke aanpak. De jongeren hebben regelmatig nood aan rustmomenten en prikkelarme ruimtes. Vanuit de visie van Tordale willen we de jongeren hierin versterken en leren om preventief hun eigen vluchtroute te kunnen nemen. Zo moet er minder ingegrepen worden door begeleiders en moeten jongeren minder gestraft of tijdelijk opgesloten worden.
Jongeren kunnen kiezen om zelfstandig naar de boomhut te gaan als het hen te veel dreigt te worden.
Samen met de jongeren kunnen we dit inkleden naar hun wensen/noden en maken er zo een knus plekje van. Onze jongeren hebben bovendien nood aan voldoende buiten kunnen spelen en aan fantasiespel. We hebben al een ruime tuin, maar deze is nogal kaal. Daarom willen we zorgen voor een boomhut in onze tuin. Dankzij de steun van Spi’riet staan we een stuk dichter bij de realisatie van het project.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *