Tordale in Bourgondisch Hof

De Dagondersteuning “De Travo’s” startte vanaf 23 april in het Bourgondisch Hof, met een vernieuwde werking. De opportuniteiten liggen voor de hand: een veel centralere ligging in het centrum van Torhout, vlot toegankelijk, een inclusievere ligging, een dichtere samenwerking met mobiele diensten Jobbureau en Dienst Inclusief Wonen binnen eenzelfde site.

De PATH droom – Het doel

 Lara Vankeirsbilck, teamcoach dagondersteuning: “We bouwen een basiswerking uit met een ruim en vraaggericht aanbod. De basiswerking is autismevriendelijk en richt zich op cliënten met een hoge ondersteuningsnood. De ruimte is gestructureerd en biedt zowel plaats om te werken als om te ontspannen.”

 “We zetten sterk in op inclusie. We maken het Bourgondisch Hof toegankelijk voor externen, laagdrempelig en zorgen voor een aanbod dat zowel cliënten als bezoekers aantrekt. “

” We creëren een doorstroom naar werkeilanden en zelfstandig werken, we zetten trajecten op voor cliënten om extern aan de slag te gaan.”

” We zetten sterk in op samenwerkingsverbanden zowel intern als extern en gaan met vrijwilligers aan de slag.”

 Omkadering

“Het Bourgondisch Hof biedt dagondersteuning aan een 80-tal verschillende cliënten. Elke dag zullen er een 45 à 50 aan de slag zijn. De vraag naar dergelijke dagondersteuning blijft groot ! We gaan op zoek naar hoe we vragen kunnen invullen.”

“Er zijn een 10-tal medewerkers aan de slag : 8 begeleider-coaches, 1 huisbegeleider en een teamcoach. Daarnaast versterken we verder ons team met vele vrijwilligers.”

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *