Memorial Georges Verplancke

Op maandag 5 augustus staat de vierde dag van Memorial Georges Verplancke op het programma. Wij blikken ook nog even terug naar speeldag 2

Organiserende ploeg Eendracht Torhout.

Eendracht-Rozeveld 1-1

Rozeveld begon voortvarend, want na slechts een 5-tal minuten wist Lagast reeds de score te openen, 0-1. Een opdoffer voor ET. Rozeveld speelde vlotjes, had veel zelfvertrouwen, hield het hoofd koel en combineerde zichzelf zelfs soms met brio uit een benarde situatie in hun eigen afweerzone. ET zette te weinig druk en kon niet voor gevaar zorgen. We waren aldus getuige van veel (weliswaar acceptabel) middenveldspel zonder dat de goallies wonderen hoefden te verrichten. ET kwam niet in zijn ritme, de groen-witten hielden hun zaakjes op orde. Bedrijvige debutant van ET Keirsebilck moest het meestal afleggen tegen een overmacht wegens te weinig aansluiting, en als die er was, werd te traag teruggeschakeld. De defensie liet echter niks meer door de mazen glippen. Arsenalscore bij de rust bijgevolg.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. ET werd doortastender en begon de wet te dicteren. Het veroverde het balbezit en langzaam maar zeker werd Rozeveld achteruit geduwd. Toch moest doelman Koekuyt nog éénmaal handelend optreden toen een spits vrij voor hem opdook : met een voetveeg redde ie de meubelen. Daarna ging ET resoluut op zoek naar een goal en bivakkeerde rond de 16. Het veld werd breed gehouden, de vrije man werd telkens gevonden maar bij de laatste pass was het telkens net niet. Rozeveld toonde zich een gesloten burcht waarbij het lastig was een bres te vinden. De gelijkmaker kwam dan toch op het bord na een verkeerde inspeelpass. Keirsebilck betaalde het geschenk met klinkende munt, hij knalde het leer hard en hoog tegen de touwen, 1-1. Eendracht wilde meer, ging nu voluit voor de zege. Er speelden er zich nog wel enkele prangende standjes af in het doelgebied maar aan de stand veranderde niks meer. Beide teams moesten zich tevreden stellen met dit gelijkspel.

Houtland-Postboys 4-1

Het werd een wedstrijd zonder veel geschiedenis. Het moedige Postboys diende op te boksen tegen het klasseverschil van het sterke Houtland, dat dit duidelijk tentoon spreidde. Houtland trachtte alras zijn opponent bij de keel te grijpen, had het balbezit in handen en de aanvallers openden hun turbo. Alle hens aan dek voor de postiers bijgevolg. Toch kwamen ze verrassend op voorsprong via Debeuckelaere, 0-1. De tennisboys verstonden het zo niet, en in een mum van tijd waren de rollen omgedraaid, 2-1. Houtland ging op zijn elan door, vooral Vangheluwe toverde en teisterde de groene afweer doch in dit dicht bevolkt gebied was het niet evident een gaatje te vinden. Op een hoge bal kwam doelman Vermeersch zwaar in botsing met een paar spelers en diende met een hoofdwonde de strijd te staken. Enkele tellen later stond het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Houtland demonstreerde : technisch zelfzeker in de kleine ruimte, gevat verleggen van het spel, een panna hier, een hakje daar, kortom : sterk team.

Na de rust ging het tempo naar beneden. Er werd quasi op één helft gespeeld, Postboys kon nimmer dreigen en had achteraan zijn handen vol. Voor Houtland hoefde het niet zozeer meer, het verwierf wel kansen maar de stand-in op doel deed zijn uiterste best. er volgde slechts één treffer meer, de score kon hoger uitgevallen zijn. Houtland opnieuw in the game dus, Postboys blijft puntenloos.

scoorden voor Houtland : Vangheluwe en Schotte elk 2

maandag 5 augustus
19 uur: Ter Mote- DDT
21 uur: White Star- Don Bosco
donderdag 8 augustus
19 uur: TG Houtland- Rozeveldvrienden
21 uur: Postboys- Eendracht Torhout
vrijdag 9 augustus
19 uur: White Star- Ter Mote
21 uur: Don Bosco- DDT

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *